Omagiu adus solistei trupei ”The Cranberries”

Sursa foto: www.people.com

Mii de persoane s-au reunit duminică în orașul irlandez Limerick pentru a aduce un ultim omagiu solistei trupei ”The Cranberries”, Dolores O’Riordan, care a murit săptămâna trecută la vârsta de 46 de ani, a anunțat presa locală, citatã de AFP.

Mama lui Dolores O’Riordan, alături de cei cinci frați și surori ai artistei, au însoțit sicriul acesteia până la biserica Saint-Joseph din Limerick, un oraș din sud-vestul Irlandei, potrivit postului național de radio și televiziune irlandez RTE.

Episcopul din Limerick, Brendan Leahy, a declarat că ziua de duminică a reprezentat pentru public ”momentul potrivit pentru a-i spune adio lui Dolores O’Riordan”.

Imaginile televizate au arătat numeroase persoane îndoliate care au stat la cozi impresionante și au înfruntat intemperiile iernii înainte de a intra în biserică pentru a se reculege în fața sicriului deschis al cunoscutei artiste irlandeze.

Solista trupei ”The Cranberries” a decedat luni într-un hotel din Londra, unde era prezentă pentru a participa la o scurtă sesiune de înregistrări.

Sursa foto: www.rte.ie

Doar 200 de persoane – membrii familiei, rude și prieteni apropiați ai cântăreței – au fost invitați pentru a asista marți la înmormântarea artistei la biserica Saint-Ailbe din Ballybricken, o localitate din comitatul Limerick. În acel oraș, aflat la o distanță de 18 kilometri față de Limerick, a fost înființat grupul ”The Cranberries”.

După anunțul referitor la decesul cântăreței, prim-ministrul irlandez Leo Varadkar a fost unul dintre primii care i-au adus un omagiu și a spus că Dolores O’Riordan a fost ”vocea unei generații”.

Vineri, un medic legist londonez, Stephen Earl, a precizat că examinarea post-mortem a fost finalizată. Rezultatele complete ale analizelor toxicologice vor fi cunoscute pe 3 aprilie. În acest stadiu, decesul artistei nu este considerat ”suspect” de poliția britanică.

Dolores O’Riordan a fost solista trupei ”The Cranberries”, devenită celebră în anii 1990 grație unor piese precum ”Zombie”, ”Just My Imagination” și ”Linger”. Albumele formației irlandeze s-au vândut în peste 40 de milioane de copii pe plan mondial.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.