România mizează pe mai mult de zece medalii la Campionatele Mondiale de Winter Triathlon

Lotul național al Federației Române de Triatlon mizează pe mai mult de zece medalii la ediția din acest an a Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon, ce se va desfășura la Cheile Grădiștei, în perioada 26-28 ianuarie.

“Avem încredere în sportivii noștri și contăm pe un număr semnificativ de medalii la competiția regină a triatlonului de iarnă, sport tânăr, practicat anual de tot mai mulți români. Avem un lot ce grupează cei mai talentați sportivi din mai multe discipline principale – triatlon, schi alpin, biatlon și schi fond – cu 10 participanți la Elite, patru Juniori , un Para-triatlonist și 38 de înscriși la Age Group. Ne dorim ca ceastă premieră națională – organizarea Campionatelor Mondiale de Winter Triathlon la Cheile Grădiștei – să fie un pas decisiv în demersul nostru de a atrage atât practicanți cât și spectatori și a deschide și mai mult porțile acestui sport”, a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.

Anul 2017 a adus 25 de competiții în calendarul oficial al triatlonului românesc, în creștere față de cele 19 evenimente ale anului 2016.

Sursa foto: www.frtri.ro

Lotul României, format din cei mai talentați sportivi ai momentului, a intrat, în luna decembrie, în cantonamentul de pregătire pentru Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, găzduite în premieră de România, în ianuarie 2018.

Sute de sportivi din zeci de țări sunt așteptați la startul Campionatelor Mondiale de Winter Triatlon, organizat, în premieră pentru sportul românesc, în țară, la Cheile Grădiștei.
România intră într-un club select al țărilor ce organizează Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, după ce edițiile anterioare au fost găzduite de Austria și Canada.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul ITU, sportivii de elită aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond. Competiția va include categoriile Elite, U23, Junior, Paratriathlon și Age Group.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.