Posesorii de animale de companie sunt în alertă

În sectorul 6 au apărut mai multe afișe care îi avertizează pe locuitorii din zonă ca patrupedele lor vor fi otrăvite. Mai precis, un grup de locatari amenință că va imprăștia mâncare otrăvită pentru câini pe străzile din preajma unei grădinițe și a unei școli.

”Pe adresa de email a Poliției locale sector 6, au fost înregistrate mai multe sesizări cu privire la faptul că, în zona parcului Iuliu Maniu – Fabricii, situat în apropierea școlii 117, au apărut afișe prin care sunt anunțate intenția de otrăvire a animalelor de companie, iar în apropiere vor fi raspândite mai multe alimente posibile otrăvite. Motivarea celor care au răspândit aunțul ar fi că un câine s-ar fiaruncat cu labele pe un copil suferind o sperietură și murdărindu-i copilul hainele. Polițiștii locali au făcut o deplasare la fața locului unde au constatat că, pe lângă gardul de lângă parcul care este special amenajat pentru câini, se găsesc mai multe alimente de origine animală și afișele în cauză arată că a fost anunțată secția numărul 20”, a declarat Dănuț Niță, de la Poliția locală sector 6.

”Oamenii legii au luat măsuri în acest caz”, adaugă Dănuț Niță.

Poliția locală sector 6 a sesizat Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor. În prezent, echipe mixte formate din politiști locali și polițiști de la Secția 20 monitorizează atent zona.

Pe lângă faptul că este ilegal să împrăștii substanțe periculoase pe domeniul public, proprietarii câinilor trebuie să ia niște măsuri preventive care să le apere animalele. Pe de altă parte, câinii nu trebuie lăsați nesupravegheați. De asemenea, și cei care plimbă câinii trebuie să respecte anumite reguli.

”Ce putem face noi cu câinele nostru pentru a-l proteja, nu neapărat de otravă dar de orice posibile îmbolnăviri din gunoaie, este să învățăm câinele să fie disciplinat și să răspundă comenzilor noastre prompt pentru a nu ajunge să mănânce de pe jos. Recomand o disciplină bună, să răspundă la comenzi și în momentul în care i se spune că nu are voie să mănânce ceva, câinele să accepte această cerință a noastră și să ne asculte. Asta se face prin ședințe specifice de dresaj cu recompense, practic îi arătăm câinelui că recompensa de la noi este întotdeauna mai bună decât ceea ce găsește pe jos. De asemenea, recomand pentru persoanele care nu au efectuat un dresaj la cel mai înalt nivel, să țină câinii în lesă și să supravegheze ce miros ei”, ne spune Vlad Popescu, de la Clubul Câinlor Utilitari.

Lasă un răspuns