Paddington 2 – Descoperiţi Londra cu prietenosul urs din Peru

 

Sursa: www.cinemagia.ro

Un film la care se poate distra întreaga familie este comedia „Paddington 2”, regizată şi co-scrisă de Paul King, cel care a realizat şi prima parte a poveştii deja celebrului ursuleţ animat al cărui nume îl poartă ambele filme. În aceea am văzut cum Paddington ajunge la Londra şi întâlneşte familia Brown din Windsor Gardens, care, în cele din urmă, îl adoptă, devenind unul dintre cei mai îndrăgiţi locuitori din cartier. Prietenosul urs Paddington este un personaj creat de Michael Bond în 1958. De atunci scriitorul a editat mai bine de douăzeci de cărţi despre acest urs iubitor de sandviciuri cu marmeladă, care s-au vândut în peste 35 milioane de copii în întreaga lume, fiind traduse în 40 de limbi. Ultima carte scrisă de Bond, care a decedat anul trecut la vârsta de 91 de ani, a fost lansată în ianuarie 2017.

Sursa: www.cinemagia.ro

Micul urs din Peru, care a captivat publicul de toate vârstele şi ale cărui maniere impecabile şi bune intenţii conduc frecvent către momente extrem de comice, îşi continuă aventura cu o poveste de familie cuceritoare ce ne poartă şi prin cele mai importante obiective turistice londoneze, întrucât în astfel de locuri se află indiciile pentru găsirea unei comori. Acestea sunt cuprinse toate într-o carte tridimensională unică din magazinul de antichităţi al domnului Gruber, pe care Paddington o consideră cadoul perfect pentru aniversarea de o sută de ani a mătuşii Lucy. Ca să o poată cumpăra, ursuleţul îşi ia tot felul de job-uri ciudate.

Sursa: www.cinemagia.ro

Însă cartea este râvnită şi de o celebritate locală, maleficul şi complexatul actor Phoenix Buchanan, foarte bine jucat în stil cabotin de Hugh Grant, care ştie din familie secretul acestui volum şi, evident, nu ar vrea să-l împartă cu altcineva. Aşa că fură cartea şi se apucă să caute comoara folosindu-se de tot felul de deghizări, înclusiv un travestí. Asta şi din dorinţa de a fi iarăşi în atenţia publicului, fiind dispus să facă orice pentru a fi aclamat din nou de fani. Paddington este martor al furtului şi încearcă să prindă hoţul, care reuşeşte să fugă. Poliţia crede că ursuleţul este vinovatul, fiind condamnat la zece ani de închisoare, unde reuşeşte să-i facă mai buni pe puşcăriaşi, care-l îndrăgesc şi ei.

Sursa: www.cinemagia.ro

Cum membrii familiei Brown cred în nevinovăţia prietenului lor fac mari eforturi pentru a găsi adevăratul hoţ, implicându-se într-o adevărată aventură. Printre altele, sunt protagoniştii unei curse între două trenuri, ce aminteşte de secvenţe din comediile burleşti mute şi în timpul căreia domnul Brown, tatăl familiei jucat de Hugh Bonneville, este gata să facă şpagatul în aer între garniturile feroviare în mişcare pentru a-l salva pe ursuleţ. De altfel, scenele de acţiune sunt luate în serios în acest film de familie, ce implică şi o investigaţie detectivistică. Chiar şi cinefilii se vor delecta şi să descopere scene preluate din comedii celebre, de la cele ale lui Charlie Chaplin până la cele cu Mr.Bean. Iar hohotelor de râs li se adaugă momente dramatice sau încărcate de emoţie. Aşa că merită efortul să vizionaţi „Paddington 2” la cinematografele de mall, la care rulează.

Sursa: www.cinemagia.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.