Începe MyFrenchFilmFestival

Sursa foto: www.moreliafilmfest.com

Festivalul online dedicat filmului francez,  se va desfăşura de vineri până pe 19 februarie şi cuprinde 30 de filme inedite, informează un comunicat al organizatorilor.

Toţi cinefilii sunt invitaţi şi vor putea asista la gala de deschidere a MyFrenchFilmFestival 2018, care va fi transmisă în direct pe pagina Facebook a festivalului vineri, de la ora 20:00 (ora României). Internauţii vor avea posibilitatea să urmărească ”The Stroke”, de Morgane Polanski (fiica celebrului regizor Roman Polanski), care povesteşte întâlnirea dintre un bărbat copleşit de probleme şi un vizitator cu totul neaşteptat.

Prezentat de UniFrance, instituţie care se ocupă de promovarea cinematografiei franceze în întreaga lume, evenimentul este organizat, la nivel local, de Orange, în parteneriat cu Institutul Francez din România.

În total, 30 de filme inedite se aliniază la startul MyFrenchFilmFestival din acest an. Între ele, 10 lungmetraje şi 10 scurtmetraje îşi dispută favorurile juriului şi ale publicului, în timp ce alte 10 filme sunt prezentate în afara competiţiei. Cea mai mare parte a acestor creaţii cinematografice sunt produse în Franţa, dar selecţia cuprinde şi filme belgiene (printr-un parteneriat cu Wallonie-Bruxelles Images), canadiene (prin Telefilm Canada) şi elveţiene (prin Swiss Films). Toate filmele sunt disponibile în mod gratuit atât pe site-ul festivalului MyFrenchFilmFestival.com, cât şi, în exclusivitate pentru România, pe platforma tvgo.orange.ro, cu subtitrare în limba română.

Sursa foto: www.myfrenchfilmfestival.com

Selecţia de filme este structurată în şase module: ”WTF…rench!?” (aventuri ieşite din comun), ”Hit the Road!” (călătorii iniţiatice), ”Teen Stories” (imprevizibilul, riscurile trecerii de la copilărie la vârsta adultă), ”French and Furious” (personaje ciudate şi marginale), ”Love ‘a la française” (poveşti de dragoste cum numai francezii pot experimenta) şi ”New Horizons” (creaţii inovatoare)

Publicul este invitat să se implice activ în desfăşurarea festivalului, să acorde note, să comenteze şi să partajeze pe reţelele de socializare filmele aflate în competiţie. Astfel, Premiul publicului, va fi acordat producţiei care va primi cel mai bun calificativ din partea spectatorilor din întreaga lume. Şi pentru a conferi încă şi mai multă greutate alegerii publicului, un Premiu al cineaştilor va fi acordat de către un juriu de personalităţi prestigioase ale cinematografiei mondiale (Julia Ducournau – Franţa, Brillante Mendoza – Filipine, Nabil Ayouch – Maroc, Kim Chapiron – Franţa), prezidat de regizorul italian Paolo Sorrentino. De asemenea, cinci jurnalişti şi critici de film vor alege câştigătorul Premiului presei internaţionale.

Lungmetrajele şi scurtmetrajele câştigătoare vor fi difuzate timp de şase luni la bordul avioanelor Air France.

Lasă un răspuns