Federația americană de gimnastică pune capăt parteneriatului cu centrul sportiv Karolyi

Sursa foto: www.valasz.hu

Federația americană de gimnastică a decis, joi, să pună capăt parteneriatului cu centrul de antrenament național, cunoscut ca ”ranch”-ul Karolyi – după numele antrenorului român de origine maghiară, Bela Karolyi, devenit celebru după ce a pregătit-o pe multipla campioană olimpică, Nadia Comăneci – unde fostul medic al echipei SUA, Larry Nassar, a comis agresiunile sexuale, informează AFP.

”De când am devenit președinte și director general al USA Gymnastics, în luna decembrie, am avut tot timpul în vedere să pun punct acestui acord”, a explicat Kerry Perry, președinta federației, într-un comunicat.

”Prioritatea noastră absolută o reprezintă sportivele noastre, iar centrele de antrenament trebuie să reflecte acest lucru”, a mai explicat președinta federației.

Sursa foto: www.huffingtonpost.com

Această decizie survine în plin proces, în fața unui tribunal din Michigan, al lui Larry Nassar, acuzat că a agresat sexual peste 100 de gimnaste de când a devenit medicul echipei SUA și al universității din Michigan.

El a fost deja condamnat, la începutul lunii decembrie, la 60 de ani de închisoare pentru deținere de material pornografic într-un dosar anex al cazului.

Alături de Simone Biles, cvadrupla campioană olimpică la Rio de Janeiro (2016), alte trei campioane olimpice americane, Aly Raisman, McKayla Maroney și Gabby Douglas, figurează pe lunga lista a victimelor doctorului Nassar.

Ele au decis să se exprime în mod public după cascada mondială de dezvăluiri ale abuzurilor sexuale, declanșată de afacerea Weinstein.

Deschisă în 1983, baza Karolyi a devenit din 2011 centrul național de antrenament olimpic al gimnasticii americane. Ea poartă numele soților Karolyi, Bela și Marta, care au condus până în 2016 lotul SUA.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.