Demiteri la raportul de garda!

„Jumatate din sefii de sectie de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au fot demisi in aceasta dimineata, la raportul de garda”, au declarat surse medicale din cadrul Institutului pentru Bucuresti FM.

Astfel, in 5 sectii si la Departamentul de explorari functionale „au fost schimbati sefii de sectie, fara nicio discutie in prealabil, fara sa le fie prezentata o motivatie. Medicii au crezut ca sunt chemati pentru o sedinta dar de fapt li s-au inaintat niste decizii ca au fost trecuti pe vechile posturi, fara sa li se spuna in baza carei legislatii nu mai sunt sefi de sectie.

In acelasi timp, Directorul de ingrijiri medicale si a dat demisia din cauza slabului management al institutului.

Sefii de sectie demisi de catre doamna manager interimar au ocupat posturile prin concurs iar criteriile de demitere sunt bine stabilite”:

Medic sef de sectie demis, Ana Maria Sasu

In replica, managerul interimar al institutului, dr Beatrice Mahler spune ca perioada de valabilitate a functiei, dupa concurs, este de 3 ani iar in locul sefilor de sectie demisi au fost numiti alti medici, cadre universitare, fiind vorba despre sectii clinice.

dr Beatrice Mahler

Surse din cadrul ministerului afirma ca „nu este o conditie ca seful de sectie sa fie cadru didactic UMF si ca un manager interimar nu poate lua astfel de masuri la nivel administrativ”.

Ministrul sanatatii, Florian Bodog, nu a dorit sa faca nicio declaratie.

Lasă un răspuns