Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 19 ianuarie

CINEMA

* De astăzi, timp de o lună românii se pot bucura gratuit de film francez online, cu ocazia celei de-a 8-a ediţii a MyFrenchFilmFestival, un festival planetar graţie internetului. Prezentat de UniFrance, instituţie care se ocupă de promovarea cinematografiei franceze în întreaga lume, evenimentul este organizat, la nivel local, în parteneriat cu Institutul Francez din România. 30 de filme inedite se aliniază la startul ediţiei din acest an. Dintre acestea, 10 lungmetraje şi 10 scurtmetraje îşi dispută favorurile juriului şi ale publicului, în timp ce alte 10 filme sunt prezentate în afara competiţiei. Cea mai mare parte a acestor creaţii cinematografice sunt produse în Franţa, dar selecţia cuprinde şi filme belgiene, canadiene şi elveţiene. Toate filmele sunt disponibile în mod gratuit atât pe site-ul festivalului www.MyFrenchFilmFestival.com, iar 25 dintre ele (12 lungmetraje şi 13 scurtmetraje) pot fi văzute, în exclusivitate pentru România, prin aplicaţia Orange Tv Go şi pe site-ul www.tvgo.orange.ro, cu subtitrare în limba română.

* Cinemateca Eforie găzduieşte în acest week-end prima ediţie a Pakistan Film Festival, care se deschide astă seară cu o dublă proiecţie de la ora 17:30 ce cuprinde: „Pakistan, Tărâmul minunilor” scurtmetraj documentar, urmat de drama „Jinnah”, coproducţie Pakistan-Marea Britanie, realizată în 1998 de Jamil Dehlavi, cu: Christopher Lee, Shashi Kapoor, James Fox. Intrarea este liberă.

* În acest sfârşit de săptămână, cele mai titrate filme europene ale anului 2017, propuse sau aflate în cursa pentru premiul Oscar la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”, vor putea fi urmărite la Cinema Elvira Popescu în cadrul evenimentului Oscar Weekend, ajuns la a patra sa ediţie, ce debutează cu proiecţia deseară, de la ora 17:30, a dramei „120 BPM / bătăi pe minut”, film de propagandă gay pentru care realizatorul său, Robin Campillo, a primit Marele premiu al Festivalului de la Cannes.

SPECTACOLE

* De la ora 18:30, la Opera Naţională are loc o reprezentaţie în limba italiană a operei „Nabucco” de Giuseppe Verdi în regia lui Hero Lupescu, având în distribuţie pe: Lucian Petrean, Dragana Radakovic, Oana Andra, Ciprian Pahonea, Marius Boloş, Iustinian Zetea, Andrei Lazăr, Simona Neagu.

* 4 improvizatori deghizaţi în civil – Adriana Petre, Dan Brlm, Daniel Chiţu şi David Moscovici – susţin spectacolul „Downtown”, de la ora 20:00 în Recul (Str. Cercului, nr. 6), unde, de la ora 21:15 începe Musical Improv Show cu: Adriana Bordeanu, Andreea Constandache, Andrei Negoiţă, Dan Miron, Pavel Bârsan şi Marian Hâncu la pian.

MUZICĂ

* Concertul Orchestrei Naţionale Radio din această săptămână are loc de la ora 19:00, la Sala Radio, este dirijat de Nicolae Moldoveanu şi este organizat în colaborare cu Institutul Balassi al Ungariei, întrucât în programul său sunt incluse Dansurile din Galanta, de Zoltán Kodály, alături de Concertul în mi minor pentru vioară şi orchestră, op. 64, de F. Mendelssohn – solistă Cristina Anghelescu, şi Simfonia nr. 3 în Mi bemol major, op. 97 – Renana, de R. Schumann.

* Absolvenţii cursului de canto organizat de Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti în perioada octombrie – decembrie 2017, vă invită, de la ora 19:00, în sala Teatrului Studenţesc Podul, să îi susţineţi şi să-i aplaudaţi la prima lor întâlnire cu publicul. Intrarea este liberă.

* Sibianul Sergiu Bolotă susţine un concert acustic, de la ora 19:30, în ceainăria Joie de Vivre (Str. Nicolae Paulescu, nr. 61).

* Macanache & The Putreds lansează primul lor album în cadrul unui concert live ce are loc în Quantic Club, de la ora 21.00. În deschidere cântă The Kryptonite Sparks şi The Purple Dandies.

* Awake, singura formaţie tribut Dream Theater din România, susţine un concert în Clubul Ţăranului, începând de la ora 21:30.

* Hard Rock Café sărbătoreşte zece ani de la deschidere printr-un mega concert susţinut, de la ora 22:30, de Holograf, trupă care a cântat şi la inaugurare.

CARTE

La cafeneaua Librăriei Cărtureşti Verona, de la ora 19:00 este lansată cartea „Divanul imaginar” de Dia Radu, alături de care mai vorbeşte Vasile Dem. Zamfirescu, psihanalist, directorul Editurii Trei.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.