UPDATE: Viorica Dancila este noul premier

UPDATE: In prima iesire publica de la numire, Viorica Dancila a declarat ca este „importanta punerea in aplicare a planului de guvernare”.

”Multumesc domnului presedinte Iohannis, multumesc domnului presedinte Dragnea, multumesc colegilor mei si colegilor de alianta pentru increderea acordata. Astept sa avem votul in Parlament pentru ca pentru noi este importanta punerea in practica a programului de guvernare pentru Romania si pentru romani, sa tratam asa cum trebuie 2018, anul Centenarului, dar in acelasi timp sa pregatim preluarea presedintiei Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019”, a declarat noul premier.

Viorica Dăncila este prima femeie care ocupa postul de prim-ministru in Romania.

Anterior, ea a ocupat functii de conducere in administratie si in organizatia de partid din judetul Teleorman, unde sef al consiliului judetean in perioada 2000-2012 a fost actualul lider PSD Liviu Dragnea. Din anul 2009, Viorica Dancila este deputat al Parlamentului European. În acest timp, s-a ocupat de probleme legate de agricultura si dezvoltare rurala. De asemenea, ea conduce Organizatia de Femei a PSD.

—————

Premiera pentru Romania.
Tara noastra va avea, pentru prima oara, o femeie prim-ministru.
Viorica Dancila este noul premier al Romaniei.
Dupa consultarile cu partidele parlamentare, presedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea coalitiei de guvernare, PSD- ALDE.

Presedintele a facut apel la cei implicati in procedura de formare a Guvernului sa se mobilizeze si sa lucreze repede si bine.
Seful statului spera ca pana la 1 februarie noul Guvern sa se apuce de treaba si sa rezolve problemele mai degraba decat sa le incurce.
Iohannis a subliniat ca PSD a promis lucruri importante, respectiv salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructura, ceea ce pana acum prea putin s-a realizat.
PSD trebuie sa dovedeasca acum ca ceea ce a promis va si face, a adaugat seful statului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.