Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 17 ianuarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, de la ora 16:30, în cadrul medalionului „John Carpenter – 70 de ani (16 ianuarie)”, rulează drama biografică „Elvis”, realizată în 1979, cu: Kurt Russell, Shelley Winters, Bing Russell.

* La Cinema Muzeul Ţăranului, de la ora 19:45 este proiectată drama „Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor”, realizată de Emanuel Pârvu cu Şerban Pavlu, Ana Radu, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Rodica Negrea. Proiecţia este urmată de un dialog cu o parte dintre realizatorii filmului.

MUZICĂ

* Muzeul Naţional Cotroceni găzduieşte, de la ora 19:00, concertul-eveniment „Musical bridges – punţi între trecut şi prezent, punţi între culturi”, organizat în colaborare cu Radio România Muzical şi Forumul Cultural Austriac şi susţinut de pianista Raluca Ştirbăţ şi violoncelistul austriac Rudolf Leopold, care vor interpreta, în premieră, Sonata op. 22 nr. 1 pentru violoncel (fagot) şi pian de Constantin Silvestri a cărei partitură a fost considerată dispărută, fiind redescoperită de pianistă la Viena. Raluca Ştirbăţ va interpreta încă două lucrări pentru pian solo de Constantin Silvestri – Piesă de concert op. 25 nr. 3 şi Baccanale – precum şi Sonata op. 1 în si minor de Alban Berg. Acest concert aflat sub semnul Centenarului României şi al Zilei Culturii Naţionale (15 ian.) va fi înregistrat şi difuzat de Radio România Muzical pe 24 ianuarie, de la ora 17:00, în ziua aniversării Unirii Principatelor Române.

* Tot de la ora 19:00, Orchestra de Cameră Radio susţine concertul săptămânal la Sala Radio, dirijat de data aceasta de Ştefan Novak, şi avându-i ca solişti pe câştigătorii ultimelor două ediţii ale concursului „Drumul spre celebritate”: violoncelistul Constantin Borodin, pianista Eva Garet şi violonista Mălina Ciobanu. În program: Variaţiuni pe o temă Rococo pentru violoncel şi orchestră, op. 33 de P.I. Ceaikovski, Concertul nr. 23 în la major pentru pian şi orchestră şi Concertul nr. 5 în la major pentru vioară şi orchestră de W.A. Mozart.

* Stagiunea Fundaţiei ACCUMM continuă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti cu un recital de fagot susţinut de Ionuţ Roşca şi invitaţii săi, începând de la ora 19:00.

* The Great Flutes Race se intitulează recitalul susţinut, de la ora 19:00 la sala Mică a Ateneului Român, de Salomeea–Lois Bodea, Carina Geanina Boanţă, Iulia Lupaş, Elena Teodora Greciuc şi Dávid Borzási, studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti la clasa de flaut a prof. univ. Ion Bogdan Ştefănescu. În program lucrări de: Jules Mouquet, Carl Philipp Emanuel Bach, Paul Hindemith, Francis Poulenc, Georges Hüe şi Ian Clarke.

* Trupa The Mono Jacks susţine un concert în Expirat Club – Halele Carol. În deschidere, de la ora 21:00 cântă Melting Dice şi Rockabella.

* Bucovina dă un concert exclusiv, de la ora 21:30, în Hard Rock Café.

* Una din cele mai bune band-uri tribut Bon Jovi din Europa, Bad Medicine din Italia, susţine un concert în Berăria H, începând cu ora 22:30.

CARTE

* La Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38) de la ora 19:00 are loc lansarea romanului „Pui de cotoroanţă” un roman neo-shakespearian de Margaret Atwood. Vor vorbi: prof. univ. George Volceanov, traducătorul romanului şi prof. univ. Angelo Mitchievici, scriitor şi critic literar. Invitatul special al evenimentului, actriţa Oana Pellea, va citi un fragment din roman.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.