Sprijin pentru persoanele fara adapost

Echipele de intervenție în regim de urgență din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 precum si echipajele Poliției Locale Sector 6 au intreprins ieri mai multe acțiuni de depistare a persoanelor fără adăpost care ar fi avut de suferit din cauza conditiilor meteo.
Au fost monitorizate zonele: Piața Drumul Taberei, Orizont, Favorit, Grozăvești, Piața Crângași, Piața Veteranilor și Lujerului.
Au fost depistate trei persoane, o femeie și doi bărbați care au refuzat să meargă la adăpostul de noapte.
Alte trei persoane fără adăpost au fost gasite de Politia Locala, două dintre acestea au fost cazate, temporar, în centrele din subordinea autorității publice locale, iar una a refuzat internarea.
Poliția Locală Sector 6 adresează un apel cetățenilor din sector pentru sesizarea, la numerele de telefon 021.413.16.20. și 021.9546. prezența pe stradă sau în scările blocurilor a persoanelor fără adăpost.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 dispune de două adăposturi de noapte, unul pentru femei cu o capacitate de 20 de locuri și unul pentru bărbați cu capacitate de 40 de locuri.
În cadrul lor beneficiarilor le sunt oferite mese calde, haine curate, condiții de îngrijire personală și consiliere specializată.

Lasă un răspuns