Răzvan Bănică – în copilărie mergea la teatru chiar dacă avea febră 39

Actorul Răzvan Bănică a fost primul invitat al anului la Spectacol@bucuresti.ro – Sezonul 10.

Pentru că a descoperit ”Secretul armei secrete” nu a mai așteptat alte telefoane și a ieșit de după paravan – ”Paravan. Două telefoane”. A pornit pe Bulevard și s-a oprit la Nottara. Își căuta ”Mentorul”. Restul e tăcere…Sau nu!? ar zice un ”Hamlet în sos picant”.

Noi ne-am jucat cu titlurile spectacolelor sale. El nu se joacă, ci joacă. Dar a intrat în jocul nostru, la București FM, așa că am vorbit despre spectacolele sale de la Nottara, din acest moment, despre recenta premieră a lui Alexandru Jitea, ”Hamlet în sos picant”, și despre repetițiile cu Alexandru Repan pentru ”Mentorul”.

Am aflat și că este actor angajat în această instituție, în urma unui concurs la care s-au prezentat 300 de candidați pentru două locuri. Se consideră norocos că a prins acest tren, ținând cont că posturile în teatre sunt blocate câte un deceniu. Iar această șansă a apărut exact când își încheiase studiile la UNATC.

A ales această meserie pentru că s-a îndrăgostit de teatru încă din copilărie, datorită bunicii sale care îl ducea în fiecare week-end la spectacole. Mergea chiar dacă avea febră 39, a povestit Răzvan în emisiune. S-ar fi putut face și fotbalist, pentru că practica acest sport, dar nu regretă alegerea făcută.

În serialele de televiziune a ajuns pentru că, elev de liceu fiind, s-a prezentat la castinguri. N-au fost unele câștigătoare de la bun început, dar nu s-a descurajat.

A fost autodidact în muzică. Și-a cumpărat o chitară și o pianină și s-a pus pe treabă – cântă și compune.

Și, deși e foarte tânăr, se implică cu generozitate în campanii umanitare.

În prezent este ambasador al campaniei de prevenire a bolii Parkinson, ‘Grija pentru cei dragi este cel mai frumos cadou’.

 

Lasă un răspuns