De ce nu merg tramvaiele….

Pentru cei care locuiesc sau lucrează în zona Bucureștii Noi, este bine cunoscut faptul că, pentru a lua un tramvai al liniilor 45 sau 24, către centru ori din oraș către casă, așteptarea e lungă. Poți sa stai în stație, pe refugiilor vechi, înguste și lipsite de orice fel de protecție, atât față de traficul general, cât și fără de intemperii, chiar și 20-25 de minute. În acest timp, pe lângă tine, la doar câțiva centimetrii vâjâie camioane, autobuze și mașini, deopotrivă. Nu mai vorbim despre gerul care te mușcă de mâini și de față, despre ploaie sau ninsoare.

De ce trebuie sa treacă bucureștenii din cartierele Bucureștii Noi și Mihalache prin asemenea cazne, de ce circulă atât de rar tramvaiele? Răspunsul este mai complicat. De vină sunt și puținătatea tramvaielor și starea proastă a căii de rulare din Bucureștii Noi, până la Piața Victoriei, stare ce scade viteza de deplasare a tramvaielor, dar și blocajele de trafic.
Spre exemplu, astăzi, un tramvai ce venea dinspre Bulevardul Expoziției, și urma să vireze la dreapta către Podul Constanța, a rămas blocat pe o străduță îngustă de la Piață Chibrit. Pe lângă îngustimea străzii, pentru aceasta situație poartă vina șoferii care parchează pe străduță, pentru a lua câte o shaorma sau niște mititei, de la piața Chibrit.
Astăzi, noi șoferi parcă erau chiar pe coltul străzii, asa cum scrie la regulamentul de circulație, astfel încât tramvaiul nu mai putea face virajul. Nu numai că au parcat, dar au și plecat de la mașini. Așa că vatmanul tramvaiului a coborât și a luat-o la pas prin Piața Chibrit, întrebând, din om în om, cine este cu mașinile în cauză.
De această dată, era vorba despre un tramvai aflat în probe. Dar, în spatele lui, se formase o coadă interminabilă de mașini. Iar, cu alte ocazii, sunt blocate chiar tramvaie cu călători.
În aceste cazuri flagrante, Politia Rutieră și Municipalitatea ar trebui să intervină cu intransigent, mergând de la ridicarea mașinilor și amendarea șoferilor, până, eventual, la închiderea dulgheriei cu shaorma și mititei care constituie punctul de atracție al zonei.

Lasă un răspuns