Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 16 ianuarie

CINEMA

* Două proiecţii mai speciale au loc astăzi la Cinemateca Eforie:

– de la ora 17:00, în cadrul medalionului „Virgil Calotescu – 90 de ani de la naştere (16 ianuarie)”, comedia realizată în 1983 „Buletin de Bucureşti”, cu Mircea Diaconu, Catrinel Dumitrescu, Draga Olteanu-Matei, Octavian Cotescu;

– de la ora 19:00, în ciclul „Istoria filmului universal în capodopere”, drama „Rebel Without a Cause / Rebel fără cauză” regizată în 1955 de Nicholas Ray, cu James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo, Jim Backus.

MUZICĂ

* În cadrul Stagiunii de marţi seara, la sala mică a Ateneului Român, de la ora 19:00 violonistul Valentin Şerban, acompaniat la pian de Verona Maier, interpretează: Scherzo din Sonata FAE de Johannes Brahms; Sonata pentru vioară şi pian de Claude Debussy; Sonata nr.1, în la minor de Maurice Ravel; Fantezia op.131 pentru vioară şi pian de Robert Schumann / Fritz Kreisler şi Fantezia Carmen de Franz Waxman.

* Formaţia Fake Bantame, cu membri din trupele Abator Industries şi Fierbinţeanu, lansează, după ora 21 în Control Club, primul ei album intitulat „Our Useless Contribution To The Boring Ocean Of Unlistenable Experimental Music”. Cu acest prilej este lansat şi label-ul cu estetică punk-DIY Beach Buddies Records, gestionat de Dan Michiu, care vizează segmentul experimental al muzicii independente din România şi nu numai.

GALĂ

Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” găzduieşte, de la ora 15:00, în sala de spectacole, Gala de premiere „Radio Fiction Desk – 2017”, ce încheie cea de-a treia ediţie a acestui proiect iniţiat de Teatrul Naţional Radiofonic, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

CARTE

La Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii Bucureşti, de la ora 12:00 are loc lansarea oficială a cărţii „Bandele de Stradă”, a sociologului, jurnalistului şi scriitorului italian Luca Vincenti.

CONFERINŢĂ

La Institutul Italian de Cultură, de la ora 17:30, Dr. Agostino Bossi, profesor de arhitectură la Universitatea din Napoli susţine conferinţa „DOMUS ITALICA: memoria, evoluzione e continuità dello spazio domestico”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.