Alexandru Arșinel a primit titlul de cetățean de onoare al Capitalei

Titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei a fost conferit actorului Alexandru Arşinel şi scriitoarei Ileana Vulpescu, luni, cu prilejul Galei Premiilor Municipiului Bucureşti pentru Artă şi Cultură, potrivit unui comunicat al Teatrului de Revistă ‘Constantin Tănase’.

„Viceprimarul Capitalei dr.arh. Michaela Tomniţa Florescu a acordat din partea Gabrielei Firea, primarul general al Bucureştilor, titlul de Cetăţean de Onoare actorului şi managerului Teatrului de Revistă ‘Constantin Tănase’, Alexandru Arşinel, ‘în semn de respect pentru contribuţia adusă în dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc, pentru întreaga activitate în slujba Teatrului de Revistă bucureştean”. Acelaşi titlu i-a fost conferit şi celebrei scriitoare Ileana Vulpescu, absentă din motive obiective la gală.

Organizată de Primăria Capitalei, Gala Premiilor Municipiului Bucureşti pentru Artă şi Cultură a fost găzduită de Teatrul Odeon.

Amintim ca actorul Alexandru Arsinel a fost audiat joia trecuta la DIICOT in dosarul medicului Mihai Lucan, acuzat de delapidare şi suspectat că s-a îmbogăţit folosind banii şi aparatura Institutului de la Cluj.
Dupa cum se stie Alexandru Arsinel a facut un transplant de rinichi in 2013.
Multi s-au intrebat cum este posibil ca Arsinel sa beneficieze rapid de un rinichi nou in timp ce multi suferinzi se afla de ani de zile pe listele de asteptare.
Chiar Mihai Lucan a raspuns: Arsinel a aviut prioritate pentru ca are valoare sociala…
Deputatul USR, Emanuel Ungureanu, cel care l-a denuntat pe Mihai Lucan la DIICOT, sustine ca actorul a beneficiat de tratament preferential din partea medicului pentru ca rinichiul trebuia de fapt să ajungă la o fetiță.
Ungureanu, care a lucrat la Institutul de Transplant Renal din Cluj în vremea în care acesta era condus de Lucan, spune că medicul își alegea pacienții în funcție de banii sau influența acestora.
Plângerea penală din 2o15 privind transplantul de rinichi de care a beneficiat Arşinel a fost clasată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj deoarece anchetatorii au stabilit că asociaţia care a depus-o nu a fost direct afectată de faptele penale reclamate.
La randul sau, fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu afirma, în decembrie anul trecut cã politicieni si oameni cu influenta au stiut si au profitat de serviciile preferentiale ale medicului Mihai Lucan, printre care actorul Alexandru Arsinel si fostul deputat Victor Socaciu.
Medicul Mihai Lucan este cercetat de DIICOT într-un dosar de delapidare cu un prejudiciu de 5 milioane lei, fiind suspectat cã a transferat ilegal la clinica sa privatã aparaturã ce apartinea Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns