A învins, dar n-a convins

Simona Halep principala favorită a turneului de Grand Slam de la Australian Open, se califică până la urmă în turul doi la Australian Open, după o victorie în două seturi cu 7-6 (7-5), 6-1 în faţa unei jucătoare de numai 17 ani, Destinee Aiava.

Sportiva din România a făcut un prim set modest, pe care l-a câştigat până la urmă la tie-break cu 7-5. Eleva lui Darren Cahill a fost depăşită net de adversara sa în debutul primului set și nu a arătat ca un număr unu mondial. La scorul de 5-2 pentru australiancă, Simona salvează două mingi de set si porneşte în cursa pentru egalare. Aiava forţează în continuare şi vrea să încheie repede punctele în favoarea ei, dar Simona începe însfârşit să-şi intre în ritm şi să egaleze la 5. Mult mai tânăra ei adversară simte presiunea scorului şi începe să greşească din ce în ce mai des. Simona simte la rândul ei că poate câştiga şi îşi ridică nivelul de joc, moment în care Aiava cedează setul cu 7-6 (7-5).

În manşa a doua Simona îşi creşte viteza şi calitatea jocului, în timp ce adversara sa începe să acuze pierderea primului set, iar loviturile sale nu mai au aceeaşi acuratețe.
Chiar în debutul manşei secunde, jucătoarea noastră suferă o uşoară accidentare la gleznă şi devine mult mai precaută în deplasările din teren. Cu toate acestea, serviciul şi constanţa loviturilor de pe fundul tereului încep să funcţioneze din ce în ce mai bine şi îi aduc Simonei punct după punct. Australianca cedează până la urmă şi setul doi, în care nu a câştigat decât un ghem.

Sperăm că accidentarea de la gleznă nu este una serioasă, iar Simona va putea în turul second al competiţiei de la Melbourne să o depăşească şi pe Eugenie Bouchard.

Lasă un răspuns