BERD alocă 300 milioane de euro pentru magistrala de metrou M6!

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare a decis să aloce aproximativ 300 de milioane de euro pentru a completa sprijinul financiar pentru construcţia magistralei de metrou M6 1 Mai – Otopeni. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1,4 miliarde de euro.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a mai anunţat că de astăzi este operaţională şi echipa care lucrează, împreună cu Banca Mondială, la proiectul autostrăzii Ploieşti-Braşov.

”Sunt lucruri în care nu credea nimeni în urmă cu foarte puţin timp şi care astăzi au demarat şi nu mai pot fi oprite, chiar dacă cineva ar dori acest lucru. Vă asigurăm în continuare că proiectele importante ale Ministerului Transporturilor vor continua, le vom implementa, astfel încât cele scrise în programul de guvernare să nu rămână doar simple vorbe scrise pe hârtie”, a declarat Felix Stroe.

Tot azi, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre, în zona Brăila – cea mai complexă lucrare de infrastructură din ultimele trei decenii. O asociere între o firmă italiană şi una japoneză este câştigătoarea proiectului. Contractul este în valoare de 2 miliarde de lei – fonduri europene – şi are termen de execuţie patru ani.

Lasă un răspuns