“În spatele ușilor închise” și o lume a secretelor pe care nici nu o bănuiți

Sursa foto: www.jerryjenkins.com

Dacă sunteți o fire iscoditoare și vă întrebați mereu ce se află dincolo de aparențe și nu vă lăsați niciodată înșelați de zâmbete ce par a nu se șterge niciodată de pe buzele unora, ținute mereu impecabile declarații de fericire continuă, indiferent de situație, atunci.

“În spatele ușilor închise” scrisă de B.A. Paris și apărută în traducere românească la editura Trei, este lectura potrivită pentru voi în această săptămană.

Cartea îi are drept personaje principale pe Jack și Grace ce par a fi un cuplu desprins din povești. Jack e manierat, arătos, un avocat de succes. Grace e frumoasă, bună gospodină și pare îndrăgostită la nebunie de soțul ei.

Sunt imposibil de separat și lumea îi vede mereu împreună. Prietenele și-ar dori ca Grace să iasă cu ele la prânz sau măcar la o cafea. Unii cred că aceasta este dragoste adevărată. Alții însă se întreabă de ce Grace nu răspunde niciodată la telefon. Și de ce are zăbrele la fereastr dormitorului.

Unii au observat că și obloanele ferestrelor de la parter stau închise în timpul zilei. Dar și asta ridică un val de întrebări. Poate pentru că Jack era un avocat atât de strălucit și nu avea de a face doar cu oameni drăguți și prietenoși. Dar chiar și așa, se spune că au cea mai frumoasă casă din Spring Eaton.

Însă ce se întâlmplă în spatele ușilor închise? Este totul așa de perfect pe cât pare în căsnicia lui Jack și Grace? Și, mai ales, unde se termină iubirea și unde începe teroarea?

Răspunsurile la toate aceste întrebări le veți afla singuri atunci când veți citi cartea.
Însă dincolo de asta, este interesantă povestea din spatele cărții. Romanul „În spatele ușilor închise” este cartea de debut a lui B.A Paris și a avut un succes neașteptat care aproape a speriat-o.

Însă cartea nu a apărut doar din pură imaginație a autoarei. Într-un interviu acordat site-ului „The book review Cafe”, ea a povestit că a fost inspirată de un cuplu ce părea a fi familia perfectă așa că a fost pur și simplu șocată atunci când a surprins o ceartă destul de violentă între ei. Iar de aici i-a venit ideea de a scrie o carte și așa a luat naștere cartea. Aceasta nu a făcut un plan al cărții foarte strict așa că acțiunea au dus-o „așa cum au vrut personajele” și așa a luat naștere romanul „În spatele uților închise” pe care nu îl veți lăsa din mână până când nu veâi întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns