Luna ianuarie, favorabilă separărilor

Sursa foto: www.viata-libera.ro

În această primă lună a anului, multe cupluri britanice s-ar gândi la divorț. Potrivit Google Trends, care constată în fiecare an o creștere a cercetărilor cu privire la cuvântul „divorț”, luna ianuarie este într-adevăr mai favorabilă separărilor decât alte luni ale anului.

Potrivit cotidianului belgian „De Standaard”, aceeași tendință se manifestă și în Belgia și în Olanda: firmele de avocați primesc mai multe solicitări în această direcție, iar numărul căutărilor pe internet crește și el. Ziarul prezintă patru motive pentru a explica fenomenul.

Întrebată de cotidianul „The Independent”, Katy Daly, co-fondator al Amicable, o companie care vrea să ușureze tensiunile apărute în timpul divorțului, explică faptul că în ianuarie se întâmplă adesea ca oamenii să îşi facă bilanţul anului precedent.

„De cele mai multe ori punem aceste probleme în așteptare pentru a sărbători sfârșitul anului în pace, iar când ne întoarcem la serviciu după sărbătorile de Crăciun, decidem, finalmente, dacă rămânem împreună sau nu”.

Sfârșitul anului ar fi, de asemenea, momentul ideal pentru a testa starea unei relații: soții sunt adesea amândoi acasă, sunt multe lucruri practice de rezolvat și nu este ceva neobișnuit ca aceasta să fie o perioadă de dificultăți financiare. Toate acestea pot afecta o relație deja tensionată.

În plus, multe cupluri așteaptă în mod deliberat sărbătorile de la sfârșitul anului. Nu numai că vor să sărbătorească Crăciunul ultima oară în familie, ci şi pentru faptul că puține cupluri vor să explice la festivitățile de familie că doresc să își încheie căsnicia. Și în timp ce mulți oameni așteaptă în mod intenționat până în ianuarie pentru a-și părăsi partenerul, mulți alţii fac, de asemenea, o încercare finală de reconciliere în decembrie.

Pentru unii, simbolul iertării legat de sărbătoarea Crăciunului suscită speranța unei redresări a relaţiei la poalele bradului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.