Anchetă extinsă în cazul polițistului acuzat de pedofilie!

Foto: stirileprotv.ro

Parchetul General extinde ancheta în cazul polițistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie!

Concret, anchetatorii vor să afle dacă acesta a fost ajutat de colegi astfel încât să fie împiedicate sau îngreunate cercetările anterioare, iar el să scape de răspundere penală.

Procurorii vor verifica modul în care au fost efectuate cercetări de către Secția 18 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de agresiune sexuală împotriva unei persoane vătămate, in decembrie 2016.

Agentul de poliție suspectat de pedofilie își va petrece următoarele 30 de zile în arest.

Decizia a fost luată de magistrații judecătoriei sectorului 6. Eugen Stan este suspect în alte 15 cazuri de acest fel.

Astăzi, seful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a mers din nou la Guvern, pentru a doua oară în această săptămână, după ce ministrul Carmen Dan a propus demiterea sa, iar premierul a refuzat, cerându-i ca în cel mult o săptămână să prezinte un raport.

Despescu avea termen până luni să îi prezinte premierului un raport după scandalul poliţistului arestat pentru agresarea sexuală a doi copii într-un lift, notează News.ro.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

Miercuri, premierul s-a întâlnit la Guvern cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, după care a anunţat că a înţeles că nominalizarea pentru înlocuirea acestui a fost retrasă, astfel că i-a cerut ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift.

Miercuri seară, Mihai Tudose a declarat, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a ”minţit” şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta. ”Dacă va fi lăsată, va demisiona”, a precizat Tudose.

Reacţia ministrului Carmen Dan a venit joi seară, când aceasta că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident.

Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei.

În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.