Inspecţia Judiciară verifică modul în care a fost anchetat polițistul acuzat de pedofilie!

Sursa foto: www.libertatea.ro

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu modul în care procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au instrumentat un dosar deschis în 2016, după ce o femeie a reclamat faptul că a fost agresată sexual de poliţistul Eugen Stan, potrivit Agerpres.

Totul a pornit de la informaţiile apărute în presă privind tergiversarea de către procurori a anchetei.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a anunţat că la data de 10 decembrie 2016, la Secţia 18 Poliţie a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie, care reclama faptul că a fost agresată sexual de Eugen Stan.
În aceeaşi zi, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale in rem.
Aceștia au solicitat să le fie transmise imaginile surprinse de camerele de supraveghere video de la locul comiterii infracţiunii.

Procurorii susţin că, din procesul-verbal încheiat de Secţia 18, a reieşit că sistemul de supraveghere este instalat defectuos, aspect confirmat de administratorul blocului, persoană care a mai precizat că nu ştie să-l folosească.

Parchetul mai arăta că agenţii au propus clasarea dosarului, însă în referatul trimis procurorilor nu au dezvăluit calitatea de poliţist pe care o avea Eugen Stan.

Ulterior, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 s-a înregistrat adresa emisă de Brigada Rutieră prin care s-a solicitat stadiul cercetărilor privindu-l pe polițist.

Reamintim că Parchetul General a decis astăzi să preia ancheta în acest dosar, concomitent cu preluarea anchetei şi în dosarul în care Eugen Stan este acuzat că a agresat sexual doi copii şi pentru care a fost arestat preventiv.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.