HOROSCOP 2018 – un an cu multe reușite pentru fiecare zodie!

BucureștiFM vă prezintă horoscopul anului 2018!
Acesta va fi un an interesant, cu aspecte pozitive pentru toate zodiile, an în care se vor așeza și se vor materializa multe lucruri.

Ca la fiecare început de an, Ștefan Ciochinaru ne propune să aflăm ce ne pregătesc astrele fiecăruia dintre noi. Invitata Întâlnirilor Capitale a fost astrologul și psihologul Mădălina Grosanu, care ne avertizează să fim atenți cu banii și cu sentimentele!

2018 este un an în care vom fi mult mai conștienți de întâlnirea dintre Vechi și Nou, dintre Trecut și Viitor. Saturn (vechiul, trecutul) face aspect cu Uranus (noul, viitorul). Ambele planete se vor afla în zodii noi, Saturn în Capricorn (revine după 28 ani) și Uranus în Taur (revine după 84 de ani) se vor întâlni într-un aspect important.

În acest an, vom avea o dimensiune mai reală a urmărilor acțiunilor noastre din trecut. Cel mai bine se potrivește zicala “Ce ai semănat, acum culegi!”.
Semănatul începe cu aproape 29 de ani în urmă, în 1989. Este valabil atât la nivel macro, cât și individual.

Saturn va reveni în “domiciliul” din Capricorn unde va rămâne până în decembrie 2020. Aduce reorganizare, poate crearea unor structuri noi, care să ne ajute în eficientizarea noastră, în tot ce facem. Tot în acest sens, al eficienței, trebuie să fim atenți anul acesta când ceva se blochează, pentru că Saturn aduce limitări acolo unde nu e bine să mergem mai departe.

Este un an în care suntem ajutați să trasăm granițele în mod corect în raport cu ceilalți. Vom putea să spunem “Nu” acolo unde cu adevărat trebuie spus “Nu”.

Intrarea planetei Uranus în zodia Taur va avea urmări în primul rând în zona finanțelor. La nivel macro poate aduce fluctuații importante ale burselor, precum și rearanjări ale unor monede bine cotate pe piață. La nivel individual, trebuie să fim mai responsabili în modul cum utilizăm resursele financiare, precum și la felul în care ne evaluăm financiar munca depusă. Vor fi provocări, în special pentru persoanele care au un atașament față de lucrurile materiale, mult prea ridicate.

Uranus este și planeta tehnologiei deci este posibil să se observe o creștere a utilizării cardurilor bancare, a comerțului online, o tehnologizare mai mare în serviciile financiare.
Mișcarea lui Jupiter prin Scorpion ne aduce curajul de a îndrăzni, de a scoate la suprafață lucruri pe care până acum nu le-am văzut. Trebuie să avem grijă la provocările care pot veni însă, din tendința de a acumula mai mult decât e nevoie.
Mișcarea retrogradă a planetelor Venus și Marte aduce reevaluări în modul în care ne construim și funcționăm în relațiile de parteneriat, atât de cuplu cât și de afaceri. Se stabilesc noi relaţii, pe alte principii, cunoaştem altfel de oameni decât până acum. Acest an este caracterizat prin tenacitate.
Odată cu intrarea planetelor Satur și Uranus în semne de pământ, în acest an, ceea ce gândim se poate materializa mult mai rapid, așa că trebuie să fim mult mai responsabili cu ceea ce gândim.

BERBEC
Una dintre principalele tale preocupări anul acesta va fi în legătură cu familia, de la spațiul locativ până la timpul petrecut împreună. Vei dori să faci schimbări în locuință, sau poate cumpărarea unei noi proprietăți, care să îți asigure un spațiu mai mare, în care te simți mai confortabil cu familia.
Ceea ce așezi în prima parte a anului în zona de relații, va fi testat între 26 iunie și 26 august, atunci când planeta Marte va retrograda. Este relația suficient de puternică pentru a rezista? Pentru depășirea perioadei de criză, este important săalegi corect între angajament și propria libertate.
Din punct de vedere financiar, vei cunoaște un salt, în primul rând datorită lui Saturn, aflat în zona carierei. El te va ajuta să îți reorganizezi activitatea în așa fel încât să devii mai productiv, fapt ce se va vedea în zona financiară. A doua direcție a creșterii financiare poate veni prin căsătorie sau reorganizarea creditelor.
Poate cel mai important eveniment pentru tine este plecarea planetei Uranus din zodia ta după 7 ani, începând din luna mai, fapt ce îți va aduce mai multă așezare, stabilitate, și de ce nu, mai multă odihnă.

TAUR
Saturn în casa studiilor te va face să devii mai responsabil cu pregătirea ta, să îți dorești noi cursuri de specializare care să îți completeze cunoștințele, sau să te implici mai puternic în sprijinirea copiilor în studiile lor.
Pe de altă parte, este un an în care vei reevalua multe din ceea ce erau considerate priorități pentru tine, pe termen lung, și vei avea o nouă perspectivă, a ceea ce este cu adevărat important pentru tine în viață.
Începând cu 15 mai, când Uranus va intra în zodia ta, pentru următorii 7 ani, vei simți mult mai accentuat dorința de independență, de libertate. Vei avea mai multă energie și curaj de a face schimbări, de la locul de muncă până la relația de cuplu. Vei avea o altă perspectivă a implicării partenerului sau partenerei și asta te va face să evaluezi situația, pierderile, determinându-te să îți pui întrebarea dacă merită să investești timp și energie.
În martie apar primele semnale iar punctul culminant va fi în vară, când ceea ce nu îți mai este de folos se duce, și ceea ce este cu adevărat important va avea un salt.
Din punct de vedere profesional, atenție mare, în perioada de retrogradare a lui Marte, între 26 iunie și 27 august, când o serie de critici din partea clienților sau a șefilor, îți vor pune răbdarea la mare încercare.
Vei avea parte de creșteri financiare în acest an, dar este foarte important ce faci cu banii. Încearcă să pui deoparte, nu să te repezi să-i cheltui.

GEMENI
Jupiter, aflat în sectorul muncii, va aduce chiar din prima parte a anului noi proiecte, noi clienți, noi comenzi, care se vor reflecta și în plan financiar. Chiar dacă în perioada lui de retrogradare, între 7 martie și 10 iulie, aprobările vor ieși mai greu, nu te da bătut. Pe de altă parte ai șansa de a câștiga din diverse investiții pe care le poți face, sau din soluționarea unor litigii.
Este un an în care îți va fi greu să mai treci cu vederea greșelile celorlalți, fapt ce va aduce la lumină adevărul, chiar mai repede decât te aștepți.
În relația de cuplu ai nevoie să devii mai flexibil, mai cooperant, în special în perioada verii. Din toamnă relația va trece la un alt nivel, amândoi veți fi interesați de transformare prin iubire.
Sexul și sexualitatea este o altă direcție care se va îmbunătății anul acesta. Saturn te va ajuta să descoperi o problemă de sănătate, care s-a cronicizat și să ai instrumentele pentru a o rezolva.
Ai șansa să renunți la diverse tipuri de dependențe pe care le ai: țigări, dulciuri sau la modele, tipare care le acoperi sub cuvântul obișnuință. Ai nevoie de liniște, singurătate, relaxare.

RAC
Saturn în sectorul parteneriatelor te va ajuta să te responsabilizezi, să îți dorești angajamente mai solide, dar și o iubire mai profundă.
Pe de altă parte, este un moment potrivit să renunți la o relație, dacă aceasta este toxică pentru tine. Luna mai și decembrie sunt relevante în acest sens. Poate cel mai important lucru este că ai șansa de a ieși din relația de dependență, si să îți dai seama că te poți descurca foarte bine și singur(ă).
Jupiter va face minuni în sectorul copiilor. Dacă ai încercat de multe ori și nu ți-a ieșit, anul acesta, ți se poate deschide acest sector. Dacă ai copii, relația cu ei se va îmbunătății considerabil, sau vor avea un succes, care îți va aduce și ție multă bucurie.
Primele luni ale anului sunt foarte importante și în plan profesional, pentru ca tot ceea ce se construiește acum se va materializa în vară. Vei munci mai mult și va trebui să o faci bine, pentru că acum poți pune o bază solidă pentru cel puțin 9 ani de aici înainte. Realizezi un parteneriat foarte bun între inițiativă și responsabilitate.
Vei cunoaște o înviorare financiară, de care îți era mare dor. Din noiembrie, când nodul nord lunar intră în zodia ta, rezultatele muncii tale vor fi foarte vizibile și spectaculoase.

LEU
Prima jumătate a anului stă sub semnul autoanalizei. Este momentul bun să vezi modul în care ai funcționat până acum, ceea ce a fost bun și ce nu, la ce trebuie să pui capăt, ce ai greșit pentru a schimba, a încheia diferite lucruri care au rămas neîncheiate.
Curajul nu ți-a lipsit niciodată dar acum, datorită lui Marte, ai un surplus care te va ajuta în rezolvarea problemelor din cuplu. Îl vei folosi, în primul rând, spre a-ți recunoaște greșelile, partea ta de vină, devenind onest, fapt ce te va ajuta să creezi o relație autentică cu adevărat.
Saturn te va ajuta să devii mai atent la oportunitățile care apar în zona muncii. Dacă le analizezi cu atenție și în toate detaliile, ai șansa să le descoperi pe cele care îți sunt cu adevărat benefice. Atenție între aprilie și august la interacțiunea cu superiorii și colegii de muncă. Dacă ai sentimentul că se petrec în jurul tău o mulțime de lucruri ascunse, cercetează situația înainte de a declanșa un conflict sau de a fi amestecat într-un scandal.
Tendința de a te implica în dispute și a soluționa diverse dezacorduri va fi puternică, totuși rezistă nevoii de a lua în propriile mâini rezolvarea problemelor.

FECIOARĂ
În privința colaborărilor la muncă, cumpănește bine înainte de a acționa sau a reacționa, fiindcă există un risc de amăgire sau eroare! În martie și aprilie apar câștiguri financiare, care rezolvă din problemele care te apasă. De unele te vei bucura, altele te vor întrista, dar până în finalul anului, lucrurile se vor clarifica.
Vei avea tendința de a pune ordine în parteneriate, nu te teme să-i tai de pe listă pe cei care nu s-au obosit nici să-ți mulțumească și să începi alte parteneriate. În vară auzi o mulțime de vorbe care de care mai picante, și ai tendința de a te implica în diverse scandaluri. Nu te grăbi și vezi ce merită cu adevărat.
Începând din mai, Uranus deschide noi oportunități de colaborare cu străinătatea, sau de ce nu, o căsătorie care va duce la o stabilire în străinătate. Pe de altă parte, este posibil să vrei să obții specializări noi, iar pentru acest lucru să se întâmple, va trebui să începi să te pregătești inclusiv toată vara.
Din punct de vedere al sănătății, fii destul de precaut din iunie până în august și nu programa intervenții, decât dacă este ceva cu adevărat necesar. Nu uita să tratezi sănătatea ca un rezultat al atenției pe care o dai atât corpului, mentalului cât și psihicului. Dezvoltă latura spirituală și vei afla o calitate a vieții mult mai bună!

BALANȚĂ
Odată cu intrarea lui Jupiter în sectorul finanțelor, 2018 este un an în care situația ta financiară se va îmbunătății considerabil. Fie ai parte de o promovare, fie de o refinanțare a unui credit, sau pur și simplu, dintr-o schimbare a atitudinii pe care o ai fatță de bani, vei simți o creștere, fapt ce te va face să începi să și economisești.
Atenție însă, în perioada 5 octombrie – 15 noiembrie, când Venus retrogradează în zona finanțelor, la investițiile pe care vrei să le faci. Lasă să treacă impulsul și vezi după aceea dacă e chiar necesar.
În ianuarie și februarie vei simți nevoia să pui ordine în relația ta de cuplu. Va fi ca un cutremur care, în unele cazuri, va duce la ruperea relației, iar în altele o va consolida mult mai puternic. Ai curaj și fă ca lucrurile să se întâmple, oricât de greu ți-ar fi. Toate acestea, te vor face, de fapt, să ai mai multă încredere în tine, de aici înainte.
Din punct de vedere profesional, din toamnă, ascultă de sfaturile unei persoane mai în vârstă, care se află pe lângă tine, pentru că se vor dovedi foarte utile.

SCORPION
Cu Jupiter în zodia ta, până pe 8 noiembrie 2018, ai sentimentul că totul îțieste posibil. Te bucuri de viață, ai energie să te pui în valoare și să te faci remarcat. Ești mai motivat decât oricând, fapt ce te va face să reusești să schimbi în bine ceva în viața ta. Vei fi inspirat să faci planuri bune pe termen lung, așa că nu ezita.
Nodul lunar în sectorul profesional îți poate aduce o schimbare foarte importantă în carieră, poate chiar a începe ceva pe cont propriu. Dacă nu ai suficient capital pentru a începe singur, nu ezista să te asociezi cu persoane care vin către tine cu această propunere. Evită însă perioada iulie-august pentru acest lucru.
Saturn, în sectorul comunicării, te va ajuta să devii mai responsabil cu ceea ce spui, cum spui și când spui. Îți vei gestiona mai bine puterea în comunicare, chiar dacă asta poate înseamna să te retragi din când în când.
Fii atent în perioadele 17 februarie – 7 martie si 20 august – 17 septembrie, când, dacă ești singur, ai șanse să îți găseși jumătatea.
Venus, care de obicei stă o lună într-un semn, anul acesta va sta 4 luni în zodia ta. Planeta iubirii te va provoca în a-ți analiza relația, ce înseamnă pentru tine” a iubi și a fi iubit”.
Curăță, trăiește în adevăr de bună voie pentru că, altfel, Uranus va aduce tot felul de surprize, care vor face, ca până la urmă, tot ce ascunzi să iasă la suprafață.
Sănătatea este foarte bună în acest an, însă vei avea tendința de a te îngrășa.

SAGETATOR
Saturn a plecat din zodia ta, după 2 ani și jumătate de restricții si responsabilizări pe care le-a adus. Nu ți-a fost ușor, dar ai învățat multe, te-ai maturizat și experiența pe care ai căpătat-o, te va ajuta să devii la rândul tău un ghid, pentru ceilalți.
Jupiter, aflat în sectorul secretelor până în noiembrie, te îndeamnă să-ți faci ordine printre persoanele din jurul tău și să nu le mai accepți decât pe acelea care s-au dovedit, în timp, sincere.
Retrogradarea lui Mercur, guvernatorul sectorului de parteneriat, în aprilie, te îndeamnă să cântărești bine orice cuvânt înainte de a-l rosti. Pe de altă parte, Jupiter te va ajuta să acorzi dezvoltării spirituale mult mai multă atenție, fapt ce te va face să dai mai multă importanță interiorului decât exteriorului.
Pluton se află în sectorul financiar și îți cere, în stilul caracteristic, să privești către această zonă. Fie că ai de înapoiat ceva, fie că trebuie să te ocupi de ceva restanțe la impozite, sau plăți, acționează cu responsabilitate!
Este posibil ca la job, munca ta să cuprindă anul acesta și o serie de deplasări în străinătate care îți vor fi cu noroc.

CAPRICORN
Saturn în zodia ta pentru următorii 2 ani și jumătate te va ajuta ca răbdarea, perseverența, disciplina să îți fie aliați, în a pune bazele unor mari dezvoltări în viitor.
Uranus, aflat în sectorul emoțiilor, îți va aduce provocări la extreme, de la iubire la ură, de la furie la calm, fapt ce va creea tensiuni cu persoanele din jur. Atenție că situațiile pot escalada, vor fi puse la încercare, inclusiv relațiile care sunt de mult timp, pentru a se vedea dacă sunt cu adevărat trainice.
Toate aceste fluctuații emoționale au ca scop, printre altele, să înveți să îți manifești sentimentele în relație, fapt ce ție îți este destul de greu. Gândește-te la perspectiva că ai posibilitatea să descoperi beneficile verbului „a dărui”.
Pe de altă parte, a venit momentul să te implici mai mult în ceea ce trebuie reparat, renovat în casă pentru că ai neglijat cam mult această direcție.
Din punct de vedere profesional, vei cunoaște o evoluție. Pentru aceasta va trebui să mai renunți la conservatorismul și inerția care te caracterizează. E bine să renunți la vechile tale metode de lucru, să aduci inovație și nou în ceea ce faci.
Sectorul financiar este, deasemenea, important anul acesta, cu atât mai mult cu cât Marte, este prezent aici din 18 mai până în 16 noiembrie. Ai energia să îi câștigi, dar impulsivitatea de ai cheltui, ceea ce ție nu îți este foarte specific, fiind mai zgârcit de felul tău.
Din punct de vedere al sănătății, este un moment potrivit să începi o dietă, dacă este necesar.

VARSATOR
Cu Saturn în sectorul interiorului, al subconștientului, este momentul să privești mai responsabil la cine ești, ce faci și ce anume din interioul tău trebuie transformat. Este momentul să te retragi un pic din zona socială (care pentru tine e foarte importantă), să stai cu tine și să asculți sfaturile persoanelor care iți sunt cu adevarat apropiate.
Saturn vine cu o serie de constrângeri pe care îți va fi greu să le accepți, având în vedere tendința ta înnăscută către libertate. Este momentul să descoperi că libertatea adevărată este cea din interior, obținută prin transformare, și nu prin „fugă” în exterior.
Noile inovații în tehnologie vor constitui un punct de interes pentru tine și te gândești cum să le implementezi chiar și în propria casă.
Cu Jupiter în sectorul profesional, este momentul de apogeu, ești foarte apreciat și poți dezvolta proiecte noi cu succes. Rezultatele muncii tale sunt recunoscute, devenind tot mai respectat în mediul profesional.
Evident că acest lucru nu va rămâne fără urmări în zona financiară.

PEȘTI
Provocarea ta va fi să îmbini în mod armonios viața profesională cu cea familială, fapt ce va putea creea nemulțumiri într-o tabără sau alta. Asta nu trebuie să te împiedice să continui.
Jupiter, aflat în sectorul străinătății și spiritualității, aduce călătorii noi care îți vor îmbogății atât sufletul cât și rațiunea. Poți cunoaște persoane care îți vor deveni adevărați îndrumători în viitor. Este momentul în care valorile după care te ghidezi în viață, să capete o ierarhizare corectă.
În martie, Jupiter face un aspect foarte frumos cu Mercur și Venus, fapt ce îți poate aduce adevărate revelații în iubire. Te îndrăgosteși de persoana cu adevărat potrivită.
Din punct de vedere financiar, s-ar putea să fii pus în situația de a scoate bani din buzunar pentru tot felul de plăți care mai de care mai neprogramate. Nu intra în panică deoarece cineva acolo sus veghează și vei avea întotdeauna banii necesari, chiar dacă, în anumite momente, vei fi în tensiune până în ultima clipă.
Nu este cel mai bun moment să-ți arăți generozitatea, ci mai curând să înveși să ai încredere în instinctul tău și să nu mai cedezi așa ușor în fața rugăminților, mai ales că, în adâncul sufletului, tu simți ce e bine pentru tine.
Eclipsele din ianuarie și februarie îți aduc recunoaștere din partea șefilor și colegilor, a tuturor eforturilor tale profesionale, fapt ce poate aduce o schimbare profesională importantă în 2018.

AICI gasesti arhiva emisiunii Intalniri Capitale!

Lasă un răspuns