Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 ianuarie

CINEMA

* La Cinemateca Eforie, în cadrul medalionului „Manole Marcus – 90 de ani de la naştere (8 ianuarie)”, de la ora 17:00 rulează comedia „Operaţiunea Monstrul”, realizată în 1976 cu: Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru.

* La Spaţiul Public European, de la ora 19:00 se reiau proiecţiile săptămânale ale programului „JOIA de film”, astă-seară fiind prezentată drama „Force majeure / Caz de forţă majoră”, realizată în 2014 de Ruben Östlund, în care o familie suedeză ajunge în Alpii francezi pentru câteva zile de schi. În timpul unui prânz la restaurant, are loc o avalanşă, întâmplare care ajunge să afecteze familia mai mult decât s-ar fi aşteptat.

SPECTACOLE

* Spectacolul „Ileana, Principesă de România”, dramatizare după romanul autobiografic „Trăiesc din nou” scris de Edith Negulici, de şi cu Liana Ceterchi, poate fi vizionat de la ora 18:00, la Centrul Cultural „Casa d’Italia” (Str. Popa Tatu, nr. 13).

* De la ora 18:30, la Opera Naţională începe o reprezentaţie cu baletul „Romeo şi Julieta” compus de Serghei Prokofiev şi pus în scenă de Renato Zanella cu: Cristina Dijmaru, Ovidiu Matei Iancu, Valentin Stoica, Bogdan Cănilă, Egoitz Segura, Andra Ionete, Stefano Nappo, Laura Blică Toader, Ross McCaw, Irinel Manolovici.

* Medieval Art prezintă spectacolul „Karavana Del Sol”, de la ora 19:00, în Clubul Ţăranului.

* Trupa No Pressure vă arată ce se întâmplă când torni un film cu un buget mare în spectacolul improvizat „Feature Film”, coordonat de Bogdan Untilă şi susţinut de la ora 20:00 în Recul (strada Cercului, nr. 6).

MUZICĂ

* Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu” susţine, de la ora 19:00 la Ateneul Român, primul concert de deschidere a anului aniversar, instituţia împlinind 150 de ani de la înfiinţare în 2018. Dirijat de Christian Badea şi având-o ca solistă pe pianista Dana Ciocârlie, concertul are în program lucrările: „Isis” de George Enescu; Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 54 de Robert Schumann şi Simfonia nr. 7, în re minor de Antonin Dvořák.

* „Insieme Per Caso” se intitulează concertul susţinut de Neri Per Caso & Gabriel Cotabiţă de la ora 19:30, la Sala Radio, reprogramat din 14 decembrie 2017 (când se intitula „Natale Per Caso), ca urmare a proclamării doliului naţional pentru înmormântarea Regelui Mihai.

* Un nou concert de muzică sud-americană „Pasion de Arrabal” este dat, de la ora 20:00 în GreenTea, de actriţa Ioana Ernea, acompaniată de doi muzicieni cubanezi: Luis Angel Palomino Tuero – pian şi Raubel Torres Gonzalez – bas.

* Ioana Ignat cântă în Hard Rock Café, începând cu ora 21:30.

* Petre Inspirescu şi Marius Iorga evoluează de la ora 23:00 în Control Club.

EXPOZIŢII

* De la ora 15:00, la Sala de expoziţii „Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului, are loc inaugurarea Salonului Naţional „Mihai Eminescu”, în cadrul căruia se va desfăşura Expoziţia Naţională de medalii, insigne, plachete, filatelie, cartofilie, carte veche, grafică, pictură şi alte materiale dedicate, de-a lungul timpului, lui Mihai Eminescu, poetul nostru naţional.

* „Why Go Outside When Everything Happens Inside My Head” se intitulează expoziţia semnată de Andreea Chirică, artist şi ilustrator de romane grafice, ce este vernisată, de la ora 19:00, la Galeria Creart (Piața Lahovari, nr. 7), unde poate fi vizitată până pe  4 februarie. Curator: Eugen Rădescu.

* Tot de la ora 19:00, la Institutul Balassi au loc prelegerea şi vernisajul expoziţiei foto „Nagyvárad / Oradea Mare”, susţinută şi realizată de Radu Igazság cu ocazia Zilei Artei Fotografice în România (11 ianuarie – dată în care s-a născut primul artist fotograf din România, Szathmári Pap Károly). Expoziţia poate fi vizionată până pe 8 februarie.

DISCUŢIE

* În sala 301 din Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, de la ora 14:00 are loc o despre „Patrimoniu şi diplomaţie culturală” cu Serge Rameau, consulul onorific al Republicii Madagascar în România.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.