Poți mânca alimente bogate în grăsimi și, totuși, să slăbești?

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Sri Venkateswara din India au descoperit cum poţi să slăbeşti, consumând chiar şi alimente cu un conţinut bogat în grăsimi. Printre aceste alimente se numără piperul negru, care fiind preparat în combinaţie cu alimente bogate în grăsimi ne ajută să slăbim. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în revista de specialitate „Nutrition and Metabolism”.

Cercetătorii consideră că au descoperit o metodă de a slăbi uşor, fără a recurge la exerciţii sportive. Ei au efectuat un experiment pe cobaii de laborator care sufereau de obezitate, pe parcursul a 22 de săptămâni cobaii au primit alimente bogate în grăsimi. În cea de 16-a săptămână, cobaii au primit ca supliment heliotropină, o substanță chimică extrasă din heliotrop sau obținută din seminţe de piper negru care aminteşte de mirosul de vanilie sau scorţişoară. Pe la sfârşitul săptamânii a 22-a, masa musculară a cobailor crescuse şi scăzuse ţesutul adipos. De asemenea, crescuse densitatea şi rezistenţa osoasă, densitatea minerală a oaselor, crescuse saturația minerală a țesutului osos, se îmbunătăţise citoplasma bazofilă şi acidofilă proteică.

De asemenea, heliotropina a contribuit la reducerea nivelului de zahăr din sângele cobailor, chiar imediat după 60 de minute, din momentul în care a fost consumată. În concluzie, heliotropina ajută la modificarea activităţii unor gene responsabile de îngrăşare în organism, fiind folosită drept preparat pentru slăbit.

Lasă un răspuns