Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 10 ianuarie

CINEMA

În cadrul programului „Ziua marilor autori”, astăzi, de la ora 19:00, la Cinemateca Eforie rulează „Lancelot du Lac”, dramă realizată de Robert Bresson în 1974, cu: Luc Simon, Laura Duke Condominas, Humbert Balsan.

MUZICĂ

* Orchestra de Cameră Radio susţine primul concert din 2018, unul de Anul Nou, de la ora 19:00, la Sala Radio, sub bagheta dirijorului de Alexandru Ganea şi având-o ca solistă pe soprana Melinda Samson. În program: Concerto grosso op. 6 nr. 10 în Do major, de A. Corelli – solişti violoniştii Marian Alexandru şi Gabriel Danila precum şi violoncelistul Radu Sinaci; ariile de operă celebre „Quanto è felice quell’augelletto”, din opera Tolomeo, de G. F. Händel şi „Papillon inconstant”, din opera Les Indes Galantes, de J. Ph. Rameau; Messiah – Sinfonia şi Muzica apelor Suita nr. 1 în Fa major de Händel, aria „Ei, wie schmeckt der Coffee süße” din Cantata Cafelei, de J. S. Bach – solistă la flaut Constanţa Cazacu; uvertura la opera „Dido and Aeneas” şi aria „When I am laid in earth” din aceeaşi operă, de H. Purcell.

* Tot de la ora 19:00, la Palatul Suţu – sediul central al Muzeului Municipiului Bucureşti începe recitalul de flaut „Barock, ba clasic” susţinut de studenţii clasei prof. univ. Ion Bogdan Ştefănescu de la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în cadrul stagiunii Fundaţiei ACCUMM.

* De la ora 22:00, în Berăria H are loc un concert de muzică românească interpretată de Joy Band.

SPECTACOL-LECTURĂ

Teatrul Evreiesc prezintă, de la ora 19:00, în cadrul proiectului Ticun Olam, spectacolul-lectură „Pe baricade”, urmat de o discuţie despre participarea evreilor români în Brigăzile Internaţionale care au luptat în războiul civil spaniol.

CONFERINŢĂ

La Centrul catolic Sfinţii Petru şi Andrei (Intrarea Gen. Christian Tell, nr. 18b), de la ora 18:00 începe conferinţa cu tema „Biblia în viaţa Bisericii Catolice de azi”, susţinută de Pr. dr. Tarciziu Şerban de la Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universităţii Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.