Se reduce taxa pe gunoi în sectorul 4!

Sursa foto: www.ebihoreanul.ro

Primăria Sectorului 4 a redus taxa de salubrizare de la 12 lei/lună/persoană la 6 lei pentru persoanele cu venituri mai mici de 2.000 lei, dacă se plătește anticipat. Pentru persoanele fizice care au venituri nete lunare peste 2.000 lei, taxa de salubrizare datorată este de 9,6 lei/lună/persoană.

Potrivit Hotărârii de Consiliu adopatată ieri, dacă taxa nu se achită anticipat sau până la data de 20 a fiecărei luni pentru luna anterioară, taxa va fi de 12 lei de persoană pe lună indiferent de veniturile persoanei.

”Practic și cei care au plătit acea taxă de 12 lei vor merge la Autoritatea de Taxe și Impozite și cu acea declarație se va face o recalculare, dacă este cazul, pentru că sunt situații unde nu va fi cazul, dar sunt și situații de oameni care s-ar încadra în acea reducere. Fie vor primi banii înapoi, fie se va face o recalculare la restul impozitelor pe care le au de făcut. Acesta este un lucru pe care, în momentul de față, ITL-ul sector 4 încearcă să le reglementeze în regim de urgență și să comunicăm foarte precis și exact o procedură standard clară și ce se întâmplă cu cei care au achitat. Din ceea ce știm noi nu sunt foarte multe asemenea cazuri. Foarte important este că încercăm să găsim soluții de plată mult mai ușoară pentru cetățeni, cu benzinării, cu paypoint-uri încât să evităm îmbulzarea de la ghișeu”, a explicat Ioan Gâf-Deac, unul dintre inițiatorii Hotărârii de Consiliu și președintele de ședință al CLS4.

În ceea ce privește persoanele juridice, taxa rămâne neschimbată, respectiv 80 de lei/metru cub însă se elimină dubla impozitare. Respectiv, dacă într-un imobil locuiesc persoane fizice dar este înregistrat și sediu social sau punct de lucru, indiferent dacă se desfășoară activități economice se datorează taxa de salubrizare cu valoarea cea mai mare.

În context trebuie reamintit faptul că cetățenii din sectorul 4 s-au arătat indignați de majorarea taxei de gunoi, cu aproape 140 la sută, fiind în cele mai multe cazuri mai mare decât impozitul datorat pe locuință.

Lasă un răspuns