Polițistul pedofil, arestat pentru 30 de zile!

Sursa foto: www.libertatea.ro

Judecătoria Sectorului 6 a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a poliţistului Eugen Stan, acuzat că ar fi agresat doi copii într-un lift.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie.

Eugen Stan este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de agresiune sexuală asupra unor minori.

Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în ziua de 5 ianuarie, în intervalul orar 10,10 – 10,55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe palierul etajului 8 – ”inculpatul a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime persoanei vătămate, minoră, în vârstă de 5 ani, şi l-a pupat pe obraji pe minorul în vârstă de 9 ani”.

Anchetatorii efectuează cercetări în peste 15 cazuri de agresiuni sexuale în care ar putea fi implicat poliţistul.

Bărbatul care a agresat doi copii în cartierul Drumul Taberei, a fost prins luni de dimineață. El este polițist în cadrul Brigăzii Rutiere din august 2010.
Înainte de a lucra acolo, bărbatul a fost angajat al Jandarmeriei.
La audieri, acesta a recunoscut faptele.

În urma acestui caz, comisarul șef de poliție Vornicu Emanuel Rene, șeful Serviciului Supraveghere Rutieră Sectoarele 1,2,6 din cadrul Brigăzii Rutiere, a fost eliberat din funcție până când situația se va clarifica. Agentul Eugen Stan, agresorul celor doi copii, era șoferul acestuia.

Totodata s-a dispus și cercetarea disciplinară a psihologului Brigăzii Rutiere şi a şefilor de schimb.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a propus și demiterea șefului Politiei Române, Bogdan Despescu, pe motiv că nu a reacționat corespunzător în acest caz. De asemenea, vizat este Radu Gavriș, șeful Serviciului Omoruri din cadrul Poliției Capitalei. Acesta a criticat într-un interviu pentru un post de televiziune intenția puterii de a aduce modificări codurilor penale, astfel încât imaginile de pe camerele de supraveghere să nu mai poată fi folosite ca probe.

Decizia îi aparține însă premierului Mihai Tudose.

Lasă un răspuns