Se schimbă garda în WTA

Încet încet, din vîrful clasamentului mondial încep să dispară jucătoare care au dominat acest sport mai bine de un deceniu. Serenea Williams după ce a devenit mămică şi a fost nevoită să facă o pauză de peste jumătate de an, a încercat o revenire la finalul anului trecut prin participarea la un turneu demonstrativ. Jucătoarea de 36 de ani de peste ocean, a crezut că partida cu Ostapenko va fi un nou început, dar nu a fost aşa. Sportiva din Letonia a învins-o pe americancă şi i-a reamintit prin prestaţia din teren, că a jucat cu câştigătoarea turneului de la Roland Garros din 2017. După această tentativă nereuşită de revenire, Serena sfătuită probabil de staff-ul său, a anunţat că nu va participa la primul turneu major al anului, Grand Slam-ul de la Australian Open, pe motiv că nu este încă la un nivel corespunzător din punct de vedere fizic. Trebuie să recunoaştem că în partida cu Ostapenko, Serena nu a jucat rău, dar loviturile puternice de pe fundul terenului nu au mai avut acurateţea de altădată, iar serviciul şi deplasarea în teren au fost cu mult sub standardele cu care ne obişnuisem.
O altă mare jucătoare care tot încearcă de câteva luni să-şi regăsească forma de altădată este Maria Sharapova. După o suspendare de 15 luni pentru dopaj, Masha chiar dacă a mai primit câte un wilde-card la unele turnee, nu a mai convins. Rusoaica nu joacă nici ea rău, da în lipsa ,,unui paracetamol” sau ce lua ea pentru condiţie fizică, jocul ei nu mai are forţa şi constanţa de altădată. Deocamdată chiar dacă nu a mai învins vreo jucătoare important, Sharapova şi-a păstrat ,,ţipetele” din timpul jocului şi ,,aroganţa” din afara terenului de tenis.
Conform specialiştilor din Europa şi a celor din Statele Unite ale Americii, bătălia pentru supremaţie se va da anul acesta, doar între câteva jucătoare foarte apropiate din punct de vedere valoric.
Mai multe voci foste glorii ale tenisului mondial, văd un 2018 favorabil Simonei Halep actualul lider mondial. Eleva lui Darren Cahill a avut un sfârşit de an 2017 foarte bun, dar şi un debut în noul an promiţător prin dubla de Shenzhen. Chiar dacă pe jucătoarea din România o despart foarte puţine puncte în clasament de Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Caroline Woszniacki sau de Jelena Ostapenko, specialiştii din WTA cred că Simona Halep va câştiga anul acesta un turneu de Grand Slam şi va domina multe luni ierarhia tenisului mondial.

Lasă un răspuns