Acțiune de amploare a Poliției Rutiere, în Capitală

Foto: Radu ȘOFRAN

Politistii Brigazii Rutiere au actionat, noaptea trecuta, pe principalele artere ale Capitalei,  pentru reducerea riscului rutier in randul participantilor la trafic.

S-a urmarit depistarea celor care conduc autovehiculele sub influenta bauturilor alcoolice, precum si verificarea legalitatii efectuarii transportului in regim taxi.

Au fost aplicate 102 sanctiuni contraventionale, in valoare de peste 34.000 lei si au fost retinute 18 permise de conducere, dintre care 10 pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.

Au fost intocmite 4 dosare penale, dintre care 2 pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana aflata sub influenta bauturilor alcoolice, 1 pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere si 1 pentru conducerea unui autovehicul de catre o persoana care avea dreptul de a conduce suspendat.

Totodata, au fost aplicate 30 de sanctiuni in valoare de peste 22.500 lei taximetrististilor, conform Legii 38/2003 privind transportul in regim taxi si in regim de inchiriere, majoritatea pentru lipsa documentelor.

De asemenea, împotriva unui conducător auto care a efectuat activitatea de transport de persoane in regim taxi s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare pentru o perioadă de 6 luni, întrucât nu a deținut autorizație taxi valabilă.

Recomandam respectarea regulilor de circulatie pt prevenirea producerii evenimentelor rutiere nedorite.

Foto: Radu ȘOFRAN

Lasă un răspuns