La mulți ani, Teatrul de Comedie!

Aeronava Beliganov, construcție 1961, a Companiei Comedy Airlines a plecat deja în cel de al 57-lea an de zbor.

Echipată corespunzător, cu cei cinci membri ai echipajului,și comandantul George Mihăiță, aeronava și-a ținut cei 317 pasageri (capacitate maximă) la cel mai înalt nivel al umorului.

Cam așa ar putea fi prezentată pe scurt atmosfera serii de ieri, de la Teatrul de Comedie, care a sărbătorit, la Sala „Radu Beligan”, 57 de ani de la înfiinţare.

Conform unui bun obicei, instaurat la aniversarea de 50 de ani, pe 5 ianuarie, managerul George Mihăiţă, îi adună aici pe actualii angajați şi pe foştii membri ai trupei, pe colaboratori sau doar prieteni ai instituţiei, la ziua Teatrului de Comedie.

5 ianuarie reprezintă data la care, în 1961 noua instituţie înfiinţată şi condusă de Radu Beligan, Teatrul de Comedie, lansa primul său spectacol, premiera „Celebrul 702” de Alexandru Mirodan, în regia lui Moni Ghelerter.

Seara a debutat cu scheciul marcă proprie ”Comedy Airlines”, apoi i-am cunoscut și pe şi cei mai noi actori ai trupei: Ilona Brezoianu, Anghel Damian, Ana Maria Turcu, Andreea Alexandrescu, Alexandru Conovaru, Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa, Silviu Debu, Anca Dumitra şi Irina Ştefan. Ei au primit în semn de ”Bun venit”, tradiționala tavă pe care o plimbe în teatru.

Aniversarea a continuat cu un concert susținut de Orchestra Medicilor din România „Dr. Ermil Nichifor”, iar trecerea către acest moment a fost făcută de actorul Mihai Bisericanu, care a prezentat în stil propiu, o scurtă istorie inedită a pianului. Talentații medici muzicieni ne-au oferit o seară specială, interpretând partituri ale lui Mozart sub bagheta dirijorului Iosif Ion Prunner. Și pentru că se aflau la Comedie, ne-au făcut și o demonstrație de umor, nu doar de virtuozitate, pe ”Mica serenadă”.

De asemenea, instrumentiștii i-au cântat împreună cu întreaga sală „La mulţi ani!” Teatrului de Comedie, dirijați de George Mihăiţă.

Actorul și-a dovedit o dată în plus abilitățile sale manageriale invitând această orchestră, pe care , după cum a mărturisit, o ascultase cu 10 seri în urmă la Ateneul Român, și și-a dorit să facă parte și din această aniversare. Am zice că nu strică să îi împrietenești pe actori cu doctorii.

Și pentru a rămâne în spiritul acestui show aniversar, urăm Teatrului de Comedie ani mulți de zbor, cu destinații fascinante, fără turbulențe și la cel mai înalt nivel de umor!

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.