Reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU

Sursa foto: www.ro.wikipedia.org

Consiliul de Securitate al ONU va avea vineri o reuniune privind situaţia din Iran, la cererea Statelor Unite, a indicat joi preşedinţia Consiliului, asigurată de Kazahstan, transmite AFP.

Reuniunea, programată la ora 22:00, vineri, este deja criticată de Rusia, care consideră că manifestaţiile din Iran nu sunt de competenţa Consiliului de Securitate şi nu exclude să solicite un vot de procedură pentru blocarea dezbaterilor.

Anterior, AFP informase, citând diplomaţi, că Statele Unite au solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pe tema Iranului, pentru vineri, ora 22:00.

Sursa foto: www.,mesaj.md

Rusia a criticat această cerere a SUA, de a dezbate manifestaţiile din Iran în faţa Consiliului, şi ar putea solicita, împreună cu alţi membri ai respectivului for, un vot de procedură în încercarea de a bloca reuniunea, conform diplomaţilor.

Cel puţin 23 de oameni au murit și alţi peste 500 au fost arestați după declanşarea din urmă cu o săptămână a protestelor din Iran.

Demonstranții se declară nemulţumiţi în privinţa dificultăţilor economice și a faptelor de corupţie din ţară.

Scandările l-au vizat pe liderul suprem iranian, Ayatollahul Ali Khamenei, precum și conducerea clericală care se află la putere de la Revoluţia din 1979.

Lasă un răspuns