Destinații de vacanță în anul 2018

Dacă nu v-aţi decis încă unde să călătoriţi în noul an, Deutsche Welle vă propune 12 destinaţii de călătorie în anul 2018.

IANUARIE: Garmisch Partenkirchen

Micul oraş este situat în landul Bavaria, pe cea mai înaltă culme din Germania şi vă întâmpină cu o telecabină nou-nouţă! Instalaţia modernă a fost inaugurată pe 21 decembrie 2017 şi poate transporta în vârful muntelui până la 600 de persoane într-o oră. Când este senin, de sus poate fi admirat landul Bavaria care, în 2018, îşi sărbătoreşte centenarul.

FEBRUARIE: Pyeongchang

Sursa foto: www.sports.vice.com

Dacă oraşul München ar fi avut succes, cea de-a 23-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă ar fi fost organizată în Bavaria. Numai că s-a impus oraşul sud-coreean Pyeongchang, iar iubitorilor sportului le recomandăm o călătorie în estul Asiei. Pentru a treia oară Jocurile Olimpice de Iarnă se desfăşoară în această parte a lumii, iar anul acesta între 9 şi 25 februarie.

MARTIE: Nisa

În timp ce în oraşele Köln, Mainz şi Düsseldorf carnavalul este sărbătorit în luna februarie la temperaturi nu tocmai plăcute, carnavalul de la Nisa promite de regulă vreme senină şi temperaturi mult mai blânde decât cele din Germania. La Nisa manifestările de carnaval au loc până la jumătatea lui martie! Coasta de Azur se bucură de turişti în continuare, chiar şi după atentatul din iulie 2016.

APRILIE: Valletta

În Malta, în luna aprilie, soarele se arată, în medie, timp de aproape 8 ore pe zi. Vremea bună, plajele frumoase, palatele şi pieţele din capitală transformă insula într-una dintre cele mai iubite destinaţii de vacanţă din Europa. Valetta a fost aleasă capitala culturală europeană în 2018 şi vă aşteaptă cu un bogat program cultural. Ea împarte acest titlu cu oraşul olandez Leeuwarden.

MAI: Trier

Oraşul de pe Mosel este considerat una dintre cele mai vechi aşezări din Germania,

Sursa foto: www.en.wikipedia.org

fondată acum mai bine de 2000 de ani. Monumentele de sorginte romană au fost incluse în patrimoniul UNESCO în 1986. În 2018, oraşul Trier marchează două secole de la naşterea celui mai renumit fiul al său – Karl Marx, născut la 5 mai 1818, printr-o expoziţie organizată la Rheinisches Landesmuseum Trier.

IUNIE: Leeuwarden

Cea de-a doua capitală culturală europeană din 2018 este oraşul Leeuwarden din provincia Frizia. Oamenii locului sunt mândri de independenţa şi de dialectul lor. În 2018 nu numai Leeuwarden deţine titlul de capitală culturală, ci şi întreaga regiune în care este situat. Între 1 şi 10 iunie aici vor fi organizate concerte în aer liber şi multe alte manifestări artistice.

IULIE: Moscova

În capitala rusă va avea loc anul acesta Campionatul Mondial de Fotbal (14 iunie – 15 iulie). 81 000 de spectatori vor putea asista la ceremoniile de inaugurare, respectiv de încheiere a acestei competiţii sportive, pe stadionul Lujniki. Prezenţa la cel mai spectaculos eveniment sportiv al anului 2018 poate fi combinată cu un tur turistic deosebit: Piaţa Roşie, Teatrul Balşoi, Parcul Gorki şi luxosul centru de cumpărături Gum.

AUGUST: St. Peter Ording

Sursa foto: www.strandeck.com

Mulţi germani îşi petrec vacanţa de vară pe litoralul Mării Nordului sau la Marea Baltică. Dar nicăieri în Republica Federală nu există un drum mai lung de la dune la apă ca în St. Peter Ording: plaja, care are o lungime de 12 kilometri, este lată de aproape 2 kilometri. Specifice regiunii sunt construcţiile lacustre.

SEPTEMBRIE: Frankfurt

În weekendul 28-30 septembrie, metropola de pe Main sărbătoreşte inaugurarea noului său centru istoric. În Evul Mediu, oraşul vechi era cel mai mare de pe teritoriul actualei Germanii. În 1944 centrul vechi a fost distrus în bombardamente. Începând din 2012, între catedrală şi Primărie (Römer) au apărut 35 de case tradiţionale: 15 au fost restaurate, 20 au fost nou construite.

OCTOMBRIE: Belfast

Lonely Planet a desemnat capitala Irlandei de Nord şi ruta Causeway Coastal ca fiind cele mai interesante destinaţii de călătorie. Cine va da curs invitaţiei în Irlanda de Nord va avea ocazia să descopere atât un oraş modern cât şi peisajele unice create de coloanele de bazalt negru care ies din apele mării. Causeway Coastal a fost unul dintre locurile unde s-au filmat scenele din Game of Thrones.

NOIEMBRIE: Verdun

Primul Război Mondial s-a încheiat la 11 noiembrie 1918. Un secol mai târziu, muzeele şi

Sursa foto: www.bfmtv.com

monumentele amintesc de bătălia crâncenă pentru micul oraş din nordul Franţei. În luptele care au durat zece luni au murit peste 300 000 de soldaţi. Memorialul central este, în prezent, pădurea din Verdun.

DECEMBRIE: Berlin

Aproape a trecut anul şi încă n-aţi ajuns la Berlin? În decembrie este momentul ideal! Vremea nu-i neapărat frumoasă, dar decoraţiunile de Crăciun care împodobesc oraşul sunt superbe. Până la finalul lui 2018 va fi gata şi clădirea de la intrarea pe Insula Muzeelor, galeria James Simon. Să sperăm că acest termen este ceva mai realist decât inaugurarea aeroportului Berlin Brandenburg.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.