Roger Federer începe sezonul la Perth

Foto: oneyoungworld.com

Roger Federer îşi va începe sezonul 2018 cu Cupa Hopman, competiţie pe echipe care debutează sâmbătă la Perth şi care îşi va sărbători a 30-a ediţie, în absenţa Franţei, deţinătoarea titlului, dar şi a Elveţiei, Marii Britanii şi Spaniei.

Această serie de meciuri ar trebui să-i permită elveţianului în vârstă de 36 de ani şi care nu a mai jucat de la înfrângerea suferită în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra, la jumătatea lunii noiembrie, să-şi regăsească senzaţiile în perspectiva Openului Australiei, care se va desfăşura între 15 şi 28 ianuarie, la Melbourne.

Marele său rival Rafael Nadal, în continuare afectat de o accidentare la un genunchi şi care recent a declarat forfait pentru turneele de la Abu Dhabi (demonstrativ) şi Brisbane, nu va reveni în competiţie decât două săptămâni mai târziu, la Marele Şlem australian.

Anul trecut, Federer a ales tot Cupa Hopman pentru a reveni în teren după o absenţă de şase luni din circuit din cauza unei probleme la un genunchi.

”Anul acesta va fi total diferit. (…) Anul trecut, nu prea ştiam la ce să mă aştept. De data aceasta, aşteptările sunt mult mai ridicate, însă în acelaşi timp voi încerca să mă forţez să nu mă gândesc că este normal şi realist să vizez aceleaşi lucruri pe care le-am realizat în 2017′‘, a declarat Federer pe site-ul competiţiei. În 2017, elveţianul a câştigat două turnee de Mare Şlem, Openul Australiei şi Wimbledon.

Totuşi, numărul 2 mondial nu încearcă să-şi modereze ambiţiile.

”Am făcut un intersezon foarte bun. (…) Voi încerca tot ce se poate, dar abordând lucrurile cu calm. Voi face ce pot mai bine şi vom vedea ce va fi. Până în prezent, pregătirea mea merge bine. Vom vedea ce-mi va rezerva viitorul”, a explicat el.

Elveţianul va debuta în Cupa Hopman lejer, sâmbătă, cu un meci împotriva japonezului Yuichi Sugita, nr. 40 mondial, pe care l-a învins anul trecut la Halle.

Ca şi în 2017, la acest turneu demonstrativ pe echipe care opune opt ţări şi nu acordă puncte ATP sau WTA, Federer o va avea coechipieră pe compatrioata sa Belinda Bencic, absentă 5 luni din circuit după ce s-a operat la încheietura unei mâini.

Competiţia a fost câştigată anul trecut de francezii Richard Gasquet şi Kristina Mladenovic.

Anul acesta, Franţa nu va fi prezentă pentru a-şi apăra titlul. Lipsesc de asemenea Cehia, Spania şi Marea Britanie. Aceste echipe vor fi înlocuite de Belgia, Canada, Japonia şi Rusia.

Iată cele opt echipe participante.

Germania: Alexander Zverev (4 ATP) şi Angelique Kerber (21 WTA)
Australia: Thanasi Kokkinakis (N.209) şi Daria Gavrilova (N.25)
Belgia: David Goffin (N.7) şi Elise Mertens (N.36)
Canada: Vasek Posposil (N.108) şi Eugenie Bouchard (N.83)
SUA: Jack Sock (N.8) şi Coco Vandeweghe (N.10)
Japonia: Yuichi Sugita (N.40) şi Naomi Osaka (N.68)
Rusia: Karen Hacianov (N.45) şi Anastasia Pavliucenkova (N.15)
Elveţia: Roger Federer (N.2) şi Belinda Bencic (N.74).

Din Grupa A fac parte Germania, Australia, Belgia şi Canada, iar din Grupa B, SUA, Japonia, Rusia şi Elveţia.

Sâmbătă, 30 ianuarie, se dispută meciurile Rusia – SUA şi Japonia – Elveţia, duminică Australia – Canada, luni Belgia – Germania, marţi Japonia – SUA şi Rusia – Elveţia, miercuri Canada – Germania, Australia – Belgia, joi Japonia – Rusia şi Elveţia – SUA, vineri Belgia – Canada şi Australia – Germania, iar sâmbătă, 6 ianuarie, va avea loc finala.

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lasă un răspuns