Donald Trump ironizează schimbările climatice

Sursa foto: The Tennessee Tribune

Președintele american Donald Trump ironizează schimbările climatice în timp ce Statele Unite se confruntă cu un val de frig extrem, cu temperaturi de minus 40 de grade.

Donald Trump a scris pe twitter că, ”în estul Statelor Unite, ar putea fi cel mai friguros ajun de an nou consemnat vreodată. Poate că ne-ar fi de folos putin din acea încălzire climatică pentru care șara noastră dar nu alte țări se pregătea să plătească trilioane de dolari.. Infofoliți-vă!”, i-a sfătuit Trump pe americani.

Sursa foto: www.businessinsider.com

Remarca președintelui a declanșat un val de reacții în rândul internauților și al oamenilor de știință.

”Schimbarea climatică e reală chiar dacă acum e frig în exteriorul Trump Tower”, a replicat directorul Academiei de Științe din California. ”Tot așa, există foamete în lume chiar dacă Donald Trump tocmai a mâncat un BigMac”, a mai spus sursa citată.

”Starea vremii nu e același lucru cu clima, președintele ar putea să înțeleagă asta, nu e dificil”, a spus reprezentantul partidului democrat din Washington.

Donald Trump s-a arătat întotdeauna sceptic vizavi de acest subiect și după ce a devenit președinte a retras Statele Unite din acordul de la Paris.

Potrivit Organizației Mondiale a Meteorologiei, anul 2017 ar fi cel mai călduros înregistrat vreodată.

Ninsori-record și un val de frig prelungit cu temperaturi de până la minus 40 de grade Celsius afectează, în ultimele zile, Canada și nord-estul Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.