Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit cu reprezentanții organizațiilor civice

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții organizațiilor civice care au protestat față de modificările la legile Justiției.

Oamenii s-au arătat nemulțumiți de rezultatul discuțiilor și au spus că protestele continuă până vor fi stopate modificările la legislația penală.

Reprezentantul Inițiativa România, Mihai Politeanu, a spus că cele trei solicitări adresate premierului au vizat sesizarea Comisei de la Veneția în legătură cu pachetul de legi ale justiției și, în viitor, cu legile privind modificarea codurilor penale.

O altă cerere este prorogarea aplicării legilor justiției prin ordonanța de urgență până la momentul în care Comisia de la Veneția își spune opinia, iar cea de-a treia este demiterea imediată a ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe motiv că nu mai este un partener credibil din punct de vedere moral și profesional, atât pentru societatea civilă, instituțiile independente ale statului, cât și pentru partenerii externi.

Politeanu a spus că din cele trei solicitări a primit un singur răspuns, și anume pe sesizarea Comisiei de la Veneția.

Premierul a spus că se va interesa asupra discuțiilor pe care le-a avut ministrul Justiției cu Comisia de la Veneția și va lua o decizie în consecință.

Mihai Tudose s-a întâlni, astăzi, la Palatul Victoria, cu delegații celor 43 de organizații civice care au cerut o discuție privind legile Justiției și modificările la Codurile Penale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.