Scrisoare deschisă către premierul României!

Sursa foto: Facebook/600000 pentru Rezistenta

Update: 20:36 – Premierul Mihai Tudose a anunţat, sâmbătă seară, că acceptă întâlnirea propusă de cele 43 de organizaţii civice, active în protestele de stradă în privinţa propunerilor de modificare a legilor Justiţiei şi codurilor penale.

Update: 19:19 – Oamenii se deplasează în marș către Palatul Parlamentului.
Deplasarea se face pe trotuar, fără a afecta circulația rutieră, pe traseul Calea Victoriei-Piața Revoluției -Piața Națiunile Unite-clădirea Parlamentului.

Oamenii sunt în general nemulțumiți de modul cum s-au adoptat modificările la legile justiției, dar și de problemele care sunt în alte domenii, precum sănătate sau educație.

Update: 18:20 – Aproximativ 200 de persoane protestează pașnic, în acest moment, în Piața Victoriei.

43 de organizații civice, active în protestele de stradă față de modificările legilor justiției și codurilor penale, i-au scris lui Mihai Tudose.

ONG-urile îi solicită o întâlnire în perioada 27-30 decembrie, subliniind că dialogul este singura soluție pentru prezervarea și consolidarea democrației.

Organizațiile semnatare susțin că au existat deficiente majore în dialogul și consultarea cu privire la adoptarea legilor justiției și modificarea codurilor penale.

„Riscăm un derapaj fără precedent de la valorile democratice şi de la drumul nostru alături de lumea liberă, punând în pericol viitorul nostru ca naţiune.

Ştim că funcţia de prim-ministru presupune responsabilitate şi greutatea deciziilor privind viaţa fiecărui român. Ele trebuie asumate şi aceasta este o decizie individuală, care vă aparţine. Noi ne declarăm disponibilitatea de a contribui, după puterile noastre, la dialog, consultare şi soluţii în sensul respectării principiilor democratice, ale statului de drept şi drepturilor fundamentale.

Aceasta este o propunere a unor oameni sinceri şi liberi, care, dincolo de orice simpatii sau antipatii personale, su  nt preocupaţi autentic de viitorul României. Aşteptăm un răspuns şi suntem încrezători că putem dialoga’, se menţionează în scrisoarea deschisă.

Vă urăm un Crăciun fericit dumneavoastră şi familiei dumneavoastră. Să nu uităm că viitorul nostru este comun, iar ce ne afectează pe noi, afectează pe toată lumea. Copiii noştri au dreptul să trăiască într-o ţară demnă, în libertate şi bunăstare, iar generaţia noastră are o datorie morală faţă de toţi cei care şi-au dat viaţa pentru noi acum 28 de ani”, se arată în textul scrisorii deschise adresate premierului Mihai Tudose.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.