În martie, va începe modernizarea clădirii istorice și a parcării subterane, la Spitalul Foișor!

Sursa foto: www.b365.ro

Primarul general Gabriela Firea a anunțat, astăzi, că, în luna martie, va începe modernizarea clădirii istorice a Spitalului Foișor și construcția parcării subterane care va servi această unitate medicală.

”Clădirea istorică a Spitalului Foișor a fost construită în 1935, cu destinația de sanatoriu TBC. În martie, anul viitor, va începe consolidarea și dotarea vechii clădiri, pentru a fi transformată într-un centru dedicat educației și cercetării. Investiția va avea o valoare de 10 milioane de euro și va include și o parcare subterană de trei etaje”, a mai declarat primarul general.

Declarațiile au fost făcute, astăzi, cu ocazia inaugurării noului spital de ortopedie și traumatologie Foișor. Este vorba despre o investiție a Primăriei Capitalei, atât în ceea ce privește construcția clădirii, cât și dotarea cu aparatură medicală.

„Am lucrat intens la această investiție, în ultimul an și jumătate, deoarece am găsit-o blocată, la preluarea mandatului. Erau conflicte între constructor, proiectant, consultant, ASSMB și chiar Primăria Generală. Este vorba despre o investiție de 37 de milioane de euro, doar pentru construcția clădirilor, iar dotarea cu aparatură ultramodernă a mai costat 7,5 milioane de euro, la care se mai adaugă o sumă de 4 milioane de euro, alocată recent”, a explicat Gabriela Firea.

Managerul Spitalului Foișor, profesorul Stoica, a explicat că ”unitatea medicală va dispune de opt săli de operație și tot atâtea de pre-anestezie, ceea ce va permite efectuarea mai multor proceduri chirurgicale. Vom munci mai mult și mai ușor”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.