Bodog: Ne dorim să construim spitalele regionale

Sursa foto: www.rador.ro

Ministrul sănătății, F. Bodog a declarat, astăzi, că își dorește să construiască spitalele regionale, așa cum prevede Programul de Guvernare.

”Pe lângă acestea, anul acesta au fost continuate investițiile deja începute pentru modernizarea unor unități sanitare. Numai că nu toate aceste investiții s-au desfășurat așa cum ar fi trebuit. Astfel Sanatoriul TBC de la Roșiori a trimis banii înapoi, fără a-i folosi. Un alt exemplu negativ este acela al maternității din Brașov. Construită de către Ministerul Sănătății, cu bani de la Banca Mondială, și recepționată, maternitatea nu poate fi inaugurată din cauză că cei de la Brașov „nu s-au mișcat cu aprobările”, a declarat Bodog.

Sursa foto: Evenimentul Zileu

În privința cazului femeii care a decedat din cauza lipsei de imunoglobulină, ancheta a dus la concluzia că medicii ar fi avut de unde să aducă imunoglobulină, dacă ar fi considerat că este cazul. Este vorba despre multe disfuncționalități în ceea ce privește cele doua spitale.

„Ancheta este încă în desfășurare, iar, când voi avea toate detaliile, voi face un anunț și voi lua si măsurile necesare”, a declarat ministrul sănătății.

Declarațiile au fost făcute cu ocazia inaugurării noului Spital de Ortopedie și Traumatologie Foișor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.