UPDATE: Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns la Curtea de Argeș

UPDATE: Ceremonia de înhumare a Regelui Mihai I s-a încheiat. În timpul ceremoniei, au fost trase salve de tun. Totodată, au fost intonate Imnul național al României și imnul regal. Regele Mihai a fost înmormântat în noua catedrală de la Curtea de Argeș, lângă Regina Ana.

Astăzi ne despărțim de Regele României pentru totdeauna. Este o zi în care mii de persoane i-au fost alături în București pentru a-și lua rămas-bun.

Odată cu trecerea sa la cele veșnice, Regele Mihai încheie o dinastie care a făcut România Mare, care a adus modernitatea, civilizația și a pus acest popor în rândul marii familii europene.

Sursa foto: www.agerpres.ro

La ora aceasta, Regele Mihai a ajuns la Curtea de Argeș, unde va avea loc slujba de înhumare.

Trenul regal a fost aşteptat de aproximativ 2.000 de oameni, care au aplaudat şi au strigat ”Regele Mihai”.

Trenul regal a parcurs un traseu de trei ore, de la Gara Regală Băneasa până la Curtea de Argeş. Trenul a mers cu viteză redusă prin localităţile Chitila, Titu şi Piteşti.

La Pitești, câteva mii de oameni, de toate vârstele, printre care şi foarte mulţi copii, au întâmpinat Trenul regal care transportă sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I.

Sosirea sa a fost precedată de intonarea Imnului Regal în megafoanele gării.
Trenul nu a oprit, dar a încetinit când a ajuns în gară. Mulţimea a întâmpinat trenul cu flori, candele şi cu lumânări aprinse. Mulţi au aruncat florile în faţa Trenului Regal.

 

Convoiul funerar se va deplasa către biserica Mânăstirii Curtea de Arges.

Slujba religioasă va fi oficiată de ÎPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoți.

După terminarea slujbei, sicriul va fi coborât în cripta Noii Catedrale Arhiepiscopală și Regală. În acel moment vor fi trase 21 de salve de tun de către Brigada 30 Gardă și vor fi intonate Imnul Național și Imnul Regal.

Semnalul de trompetă, ”Stingerea”, va încheia ceremonia funerară.

Adio, Majestate!

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.