Colegiile Naționale ”Gheorghe Lazăr” și ”Spiru Haret”, încă două destinații pe traseul de promovare al concursului „ Proză scurtă merită mai mult!”

Două școli de tradiție, unde dovezile creativității elevilor: fotografii, desene, afișe, picturi- îmbracă pereții, indiferent pe ce culoar ai merge.

Cum stau lucrurile la secțiunea scriitori în devenire? Stau cam așa: se scrie, chiar dacă nu neapărat într-o formulă susținută- sezonier, cum ne spunea cineva- dar se scrie. Romane, istorice sau nu, proză fantasy, science-fiction, teatru pentru copii, monologuri, eseuri.

I-am întrebat, pe liceenii care au venit la întâlnirea cu noi, de ce scriu. Și am primit multe răspunsuri: pentru că vor să-și clarifice lumea, și-apoi să le spună și celorlalți; pentru că vor să spună lumii despre lucrurile care nu există, dar ar putea să existe și poate ar face lumea mai bună; pentru că vor să vorbească despre culorile vieții și energia lor, pentru că le plac personajele care luptă pentru ceea ce iubesc!

Și dacă vor intra în concurs, dacă lucrările lor vor ajunge să fie publicate în volumul de proză scurtă, noi, cei care vom citi, am putea fi martorii unei întâlniri între Isus și Picasso, vom cunoaște Primăvara, o zână a copiilor, vom descifra un personaj enigmatic, omniprezent: mintea umană…pentru că acestea sunt subiectele care privnd viața pe minunatul teritoriu al adolescenței asumate!

Regulamentul de concurs se găsește aici!

 

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.