Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 15 decembrie

COMEMORARE

Cu ocazia trecerii la Domnul a Regelui Mihai I, de la ora 17:00 se va celebra Sfânta Liturghie cu Requiem în Catedrala romano-catolică „Sf. Iosif”, pentru odihna şi fericirea veşnică a sufletului Majestăţii Sale.

MUZICĂ

* Orchestra Naţională Radio şi Corul Academic Radio onorează memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai I al României, prin concertul dirijat de Cristian Mandeal, de la ora 19:00, la Sala Radio, ce are în program lucrarea „Un Recviem German”, op. 45, de Johannes Brahms. Solişti: Cristina Grigoraş – soprană şi Balla Sándor – bariton.

* Şi al doilea concert al săptămânii susţinut de Orchestra simfonică şi Corul Filarmonicii „George Enescu” sub bagheta dirijorului Horia Andreescu, de la ora 19:00, la Ateneul Român, este unul în memoria Majestăţii Sale, Regele Mihai I, programul său cuprinzând doar Messa da Requiem de Giuseppe Verdi. Solişti: Irina Iordăchescu, Liliana Mattei Ciucă, Călin Brătescu, Marius Boloş.

SPECTACOL

* De la ora 17:00, în Sala Gloria a Primăriei Sectorului 3 (fostul cinematograf din str. Bucovina, nr. 6), Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” prezintă spectacolul „Vicleim”, de Mircea Vulcănescu. Evenimentul este închinat memoriei Majestăţii Sale Regele Mihai I al României şi are loc la 20 de ani de la premiera cu această piesă ca primă manifestare de anvergură a Şcolii „Anastasia Popescu”.

EXPOZIŢIE

* La Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti este vernisată, de la ora 18:00, expoziţia de fotografie „Fragmente dintr-o Revoluţie” de Zafer Galibov, care, ajuns la Bucureşti cu echipa umanitară a Crucii roşii în ultimele zile din decembrie 1989, a înregistrat cu aparatul de fotografiat momente dramatice, fragmente din acele zile zbuciumate.

EVENIMENT

* În acest week-end, în Parcul Kiseleff se desfăşoară cea de-a treia ediţie a evenimentului „Crăciunul copiilor”, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul Ion Creangă. Azi şi mâine este un program special, adaptat doliului naţional. Astfel, micuţii oaspeţi, însoţiţi de părinţi sau bunici, pot vizita căsuţa Moşului şi cele două vagoane ale spiriduşilor, cel de creaţie şi cel de dormit, unde au loc ateliere de creativitate, lecturi şi audiţii de poveşti în tihnă. Bucureşti FM este partener media la evenimentului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.