Primarul Capitalei i-a adus un omagiu Regelui Mihai

Sursa foto: Vicentiu Andrei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a adus un omagiu, joi, Regelui Mihai, la Palatul Regal, unde a adus o coroană de flori.

Firea a declarat că autorităţile locale se implică pentru ca toate ceremoniile funerare pentru fostul suveran să se desfăşoare fără incidente.

Ea a venit la Palatul Regal împreună cu primarii Sectoarelor 5 şi 6, Daniel Florea şi Gabriel Mutu.

„L-am cunoscut personal, un bun patriot, un bun român, ne-a inspirat pe noi toţi şi cred că o va face în continuare”, a spus primarul general.

Gabriela Firea a transmis condoleanţe familiei regale. „Condoleanţe, de fapt, nouă tuturor românilor care îl cinstim, l-am cinstit, îl preţuim pe regele Mihai şi îi vom păstra memoria neştearsă până la capătul vieţii noastre. În aceste clipe este foarte greu să îţi găseşti cuvintele”, a adăugat ea.

Potrivit primarului general al Capitalei, autorităţile locale fac eforturi ca manifestările de omagiere a fostului suveran să fie exemplare.

„Ca autorităţi locale ne implicăm pentru ca ceremoniile funerare să se desfăşoare fără niciun fel de incidente. Vom avea foarte mulţi oaspeţi externi. Siguranţa acestora să fie garantată, de asemenea, a credincioşilor, a românilor care vor dori să asiste sâmbătă la funeralii, pe toată durata zilei. Ne dorim ca acestea să fie un exemplu pentru întreaga Românie că ştim să avem respect, ştim să ne organizăm bine”, a punctat Firea.

Ea a spus că anunţul privind numele reprezentanţilor caselor regale ce vor participa la funeralii trebuie să fie făcut de familia regală.

„Noi ţinem legătura permanent cu reprezentanţii Casei Regale, cu Guvernul României şi cred că este de datoria Casei Regale să facă aceste anunţuri importante”, a evidenţiat Firea.

Conform acesteia, municipalitatea are ca prioritate organizarea fără incidente a manifestărilor.

„Noi suntem pregătiţi în ceea ce priveşte organizarea acestui eveniment şi desfăşurarea lui în cele mai bune condiţii. Ne-am implicat din prima clipă cu toată durerea în suflet, dar ştim că trebuie în aceste momente să existe şi o bună organizare, o bună implicare şi coordonare între instituţii, tocmai pentru a nu avea loc niciun fel de probleme sau incidente”, a spus ea.

Joi, cei care doresc se pot reculege la catafalcul regelui Mihai, la Palatul Regal, între orele 10.00 şi 22.00. Sâmbătă, fostul suveran va fi înmormântat la Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.