Dan Tudorache: Nu am dat nici un ban la „Rapid” !

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a premiat, astazi, sportivii care au obtinut medalii la Universiada de Vara de anul acesta, de la Taipei. Este vorba despre 11 medalii, dintre care 6 de bronz, 2 de argint si 3 de aur.

Doua dintre medaliile de aur au fost cucerite de gimnasta Larisa Iordache, la individual compus si la sol. Cea de-a treia a fost adusa in palmaresul Romaniei de catre atleta Alina Rotaru, la saritura in lungime.

Argint au luat Nicolae Alexandru Soare, la 10 000 de metri si Alin Firfirica, la aruncarea discului.

Tot Larisa Iordache a mai obtinut si o medalei de bronz, la barna. Tot bronz au castigat Andrei Munteanu, la sarituri, Bianca Razor, la 400 de metri, stafeta feminina de 4 ori 400 de metri, compusa din Sanda Belgyan, Camelia Florina Gal, Anamaria Nesteriuc, si Bianca Razor. In fine, cea de-a sasea medalie de bronz a venit de la tenis de masa, prin Bernadette Szocs.

Edilul din Banu Manta i-a premiat, astazi atat pe sportivii care au castigat medaliile, cat si pe antrenorii lor. Astfel, in afara de diplome, pentru o medalie de aur, a fost acordat un premiu in valoare de 5 000 de lei, pentru o medalie de argint, un premiu de 3750 de lei, iar, pentru una de bronz, suma acordata drept premiu a fost de 2500 de lei.

Dan Tudorache a declarat, in exclusivitate pentru Bucuresti Fm, ca Primaria Sectorului 1 doreste sa sprijine performanta sportiva. Premiile acordate astazi sunt un mic ajutor pentru sportivi si antrenori in pregatirea lor. Oricum, aceste sume nu acopera necesitatile financiare pentru pregatirea unui sportiv pe un an intreg, a explicat Tudorache.

In acelasi context al sprijinirii performantei sportive, edilul Sectorului 1 a mai spus ca Autoritatea Locala se va implica in sustinerea financiara a echipei de handbal feminin a Clubului „Dinamo”, precum si in sprijinirea Clubului „Sportul Studentesc”. Mai mult decat atat, Primaria Sectorului 1 a premiat, pe 1 Decembrie, si sportivii militari care au castigat medalii la Jocurile Paralimpice.

„In ceea ce priveste situatia de la Clubul „Rapid”, nu am dat nici un ban la „Academia Rapid”. Noi putem sprijini cluburile.sportive cu sediul pe raza Sectorului 1, cu conditia ca acestea sa ne ceara ajutorul. Cei de la „Rapid” au spus ca au bani, ca au obtinut sponsorizari si, in aceste conditii, nu le-am dat nici un leu. Noi i-am asigurat ca suntem langa ei, ca suntem un garant al performantei lor sportive si ca, atunci cand vor avea nevoie de sustinere financiara, pot apela la noi”, a declarat, in exclusivitate pentru Bucuresti Fm, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.