Ultimul drum spre Castelul Peleș al Regelui Mihai I

Corpul neînsuflețit al Regelui Mihai I este transportat cu mașina la Sinaia, unde astăzi, de la ora 14:00, va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Sursa foto: www.agerpres.ro

De la ora 14:00 până la 15:00, Instituția Președintelui României, Președinția Republicii Moldova, Membrii Guvernului României și ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României și ai Parlamentului Republicii Moldova va transmite condoleanțe la Castelul Peleș. De la ora 15:00 până la 16:00, repărezentanții Instituțiilor Statului, centrale și locale, reprezentanții Corpului diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO și ai Organizațiilor Internaționale sunt așteptați de la ora 16:oo până la 17:00, iar în intervalul 17:00-18:00, reprezentanții Academiei Române și Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice și ai celorlalte instituții ale Credinței  vor transmite condoleanțe Familiei Regale.

Accesul la Castelul Peleș se face pe baza listelor comunicate în prealabil Protocolului Regal de către instituțiile mai sus amintite la adresa email ofiter.protocol@palatulelisabeta.ro.

Publicul nu va avea acces pe durata șederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia.

Presa va avea acces pe terasa Castelului Peleș și, în anumite intervale orare, în Holul de Onoare.

Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 18:00, corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20:30. Ceremonia va avea caracter privat.

Publicul și presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.