Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 13 decembrie

CINEMA

* La Ştirbei Center (Str. Ştirbei Vodă nr. 104-106) se desfăşoară Bucharest Art Film Festival, având azi în program:

– de la ora 17:45, scurtmetrajul „Atelier cu călăuză” realizat în 1985 de Ovidiu Bose Paştina;

– de la ora 18:00, Masterclass-ul „Opera pictorului Nicolae Grigorescu – tabloul naţiunii române” susţinut de istoricul Alin Ciupală;

– de la ora 19:00, lung-metrajul „Big Time”, documentar de Kaspar Astrup Schröder ce urmăreşte pe  Bjarke Ingels de-a lungul a 7 ani (2009-2016), timp în care se luptă să termine cel mai mare proiect al său de până acum, pe lângă procesul creator fiind arătate şi compromisurile fără sfârşit pe care le conţine lucrarea sa;

– de la ora 20:30, rulează „Janis: Little Girl Blue”, film în care regizoarea Amy Berg realizează un portret intim şi subtil, aducând pentru prima dată pe marele ecran povestea detaliată a lui Janis Joplin, personalitatea ei artistică ambiţioasă, complexă, în anii în care trăieşte experienţa celebrităţii.

* La Cinema Elvira Popescu, de la ora 19:00 este proiectat câştigătorul premiului publicului la Festivalul Filmului Francez 2017: „Compte tes blessures / Numără-ţi rănile”, dramă realizată de Morgan Simon în care Kévin Azaïs interpretează pe Vincent, cântăreţul carismatic de 24 ani al unui grup de rock cu chip de înger şi privire incandescentă ce şi-a tatuat deja jumătate din corp şi crede că lumea îi aparţine; apariţia unei noi femei în viaţa tatălui său îi trezeşte atât furia cât şi dorinţa.

MUZICĂ

* La ArCuB – Hanul Gabroveni în cadrul târgului alternativ ALT. Crăciun, astă- seară susţin concertel:

– de la ora 17.45, Christmas Horns în Pasajul Gabroveni;

– de la ora 18.00, Mara & The Chill Deal în Sala Mare şi Maga şi Tudoran în Sala Bolţilor;

– de la ora 19.00, 2 Vibes Symphony în Sala Mare şi The Kryptonite Sparks în Sala Bolţilor.

* Muzeul Municipiului Bucureşti organizează concertul „Poveste de iarnă” cu soprana Arlinda Morava, violonista Andreea Ştefănescu şi Bucharest Ladies Cvintet, de la ora 18:30, la Muzeul „Theodor Aman”.

* Dirijorul Cristian Mandeal revine la Sala Radio, de la ora 19:00, la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio. Programul serii cuprinde: Concertul în la minor pentru pian şi orchestră, op. 16, de E. Grieg, avându-l ca solist pe pianistul Horia Mihail şi Simfonia nr. 39 în Mi bemol major, de W.A. Mozart

* Stagiunea Muzicală „Iosif Sava” a Fundaţiei ACCUMM continuă la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti cu un recitalul de vioară dat de Andrei Stanciu, de la ora 19:00.

* De la aceeaşi oră 19:00, la Casa Filipescu-Cesianu începe un concert special de Crăciun cu soprana Lorena Sanda şi violoncelistul Dan Cavassi la care participă actorii Irina Movilă şi Marius Bodochi.

* La Sala Dalles sunt aprinse luminile de Crăciun în cadrul unui concert ce începe de la ora 19.00 cu un program de colinde, dar şi arii din opere, lieduri şi multă bucurie. La pian: Ieronim Buga.

* În Quantic Club, de la ora 20:00 are loc concertul umanitar intitulat Moshocicliştii. Km de zâmbete” aflat la a X-a ediţie şi susţinut de trupele Semne, Zaibăr şi Trooper. Intrarea se face pe bază de donaţie.

* Trupa E.M.I.L. şi invitaţii săi speciali, Sunet Fin şi TBA, va susţin un concert în Expirat Club – Halele Carol, începând cu ora 21:00.

DANS

* La Opera Naţională, de la ora 18:30 începe o reprezentaţie cu baletul „Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, în coregrafia lui Gheorghe Iancu, având în distribuţie pe: Cristina Dijmaru, Robert Enache, Mihaela Soare, Bogdan Cănilă, Stefano Nappo.

* Teatrul Odeon găzduieşte, de la ora 19:00, Gala Premiilor Centrului Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) ce cuprinde şi o reprezentaţie a spectacolului „Gala” de Jérôme Bel, ce are loc în cadrul programului FranceDanse Orient-Express România 2017 co-organizat de Institutul Francez.

EXPOZIŢII

* De la ora 18:30, la Institutul Cervantes (Bd. Regina Elisabeta nr. 38) are loc inaugurarea expoziţiei „Viaţa romilor. Lungo Drom”, organizată în colaborare cu Ambasada Spaniei şi Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher şi care poate fi vizitată până pe 17 februarie 2018. Evenimentul include şi un recital de poezie în limbile spaniolă, română şi romani, în acompaniament de chitară şi ţambal, susţinut de artişti de etnie romă.

* De astăzi până pe 17 iunie 2018, la Palatul Suţu – Muzeul Municipiului Bucureşti este deschisă expoziţia „Vindecări Miraculoase: Marius Bunescu”.

ÎNTÂLNIRI, DEZBATERI

* La Muzeul Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8), de la ora 18:00 începe o seară dedicată poetului Nichita Stănescu (m. 13 dec. 1983), la care participă oameni care l-au iubit, i-au fost aproape sau îi preţuiesc poezia, precum Mircia Dumitrescu, Doina Lavric Parghel, Zoltan Octavian Butuc, Vlad Ciobanu şi Tic Petroşel. Cu acest prilej este proiectat şi filmul „Nichita în iarnă”, realizat de Clara Mărgineanu pentru TVR Cultural.

* În Mansarda Cărtureşti Verona, de la ora 18:30 are loc o dezbatere pornind de la volumul „Frumoasa necunoscută. Literatura şi paradoxurile teoriei”, de Carmen Muşat, apărut de curând. Invitaţi, alături de autoare: Gabriela Adameşteanu, Bogdan Ghiu, Filip Florian. Moderator: Ovidiu Şimonca.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.