Dai un ban… dar face?

Am precizat de mai multe ori de-a lungul timpului că nu încurajez sub nicio formă cheltuirea de bani reali pentru progresul într-un joc pe calculator. Nu e vorba că m-am răzgândit, dar câteodată se întâmplă să-mi iasă la calcul că mai bine dai bani decât să pierzi timpul aiurea.

De exemplu, jucați un joc în care vi se cere să strângeți zece mii de bușteni. Dacă timpul pentru a strange aceste materiale este de zece ore pe zi timp de o săptămână, iar producătorii jocului se oferă să vă dea ei lemnele pentru suma de un euro, atunci vă sfătuiesc să plătiți. Vă va rămâne la dispoziție o săptămână întreagă în care puteți să vă duceți la muncă și câștigați niște bani, care vor acoperi în mod evident și suma de un euro pe care ați plătit-o pentru bușteni. Dar dacă pentru bușteni vi se cere să dați 100 de euro, atunci sfatul meu este acela de a căuta un alt joc, unul în care măcar ai ceva mai interesant de făcut decât să tai copaci ca apucatul.

Atenție și la noile jocuri pe care le abordați și mă refer aici în primul rând la cele de pe Facebook. În multe dintre ele, nici nu apuci bine să intri pentru prima oară că te-ai și trezit cu mega-super oferte speciale prin care poți să cumperi “doar azi” și “doar pentru 100 de lei” cinci sute de sticluțe roșii în loc de trei sute, câte îți dădeau ei “inițial” pentru banii ăștia… Măi fraților producători, nu mai bine mă lăsați și pe mine să respir și să văd la ce folosesc sticluțele astea minunate, decât să mă terorizați non-stop cu ofertele voastre speciale?

Timpul este cea mai de preț resursă a noastră, chiar mai important decât găinile din Farmville sau bomboanele din Candy Crush. Gamerii au întotdeauna niște jocuri preferate, și de multe ori investesc și timp, și bani pentru a avansa în acele jocuri. Dar dacă dependența depășește plăcerea de a juca, atunci va fi foarte greu să ne salvăm atât timpul, cât și portofelul.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.