Cele mai interesante evenimente din Bucureşti de astăzi, 11 decembrie

CINEMA

* La Cinema Muzeul Ţăranului, începând cu ora 18:30 are loc avanpremiera scurtmetrajului „Sărbătoritul”, în care regizorul Sabin Dorohoi prezintă dramele cu care familiile româneşti se confruntă în urma despărţirii de cei dragi pentru o perioadă lungă de timp. Atunci când încearcă să îşi refacă legăturile cu ocazia sărbătorilor de iarnă, descoperă că lucrurile nu mai sunt aşa cum erau înainte. Proiecţia este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu realizatorii filmului, ce are în coloana sa sonoră o variantă a piesei trupei Voltaj „Nu doar de ziua mea”.

* Cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului (10 decembrie), Ambasada Olandei, în parteneriat cu Institutul Francez, oferă publicului posibilitatea vizionării, de la ora 19:30 la Cinema Elvira Popescu, a documentarului „The Borneo Case”, realizat în 2016 de Erik Pauser şi Dylan Williams, despre tăierile ilegale de păduri, despre activism (inter)naţional şi lupta pentru conservarea mediului înconjurător.

MUZICĂ

* Berăria H găzduieşte, de la ora 19:30, evenimentul „Bucurie cu o jucărie” prin intermediul căruia sunt strânse jucării pentru mii de copii din toată ţara. La acest concert caritabil participă FreeStay şi Miki (ex K-Pital), iar accesul se face în baza unei jucării!

* Tradiţionalul concert de colinde al grupului TRUVERII, „CANTUS HIBERNUS”, se desfăşoară, de la ora 19:30, în Sala 5 de la parterul Casei de Cultură a Studenţilor din Bucureşti.

* Trupa britanică, The Dire Straits Experience, susţine un concert la Sala Palatului, începând cu ora 20:00, ca parte a unui turneu în ţara noastră prin care aniversează 40 de ani de la lansarea albumului de debut „Sultans of Swing”.

* „Regal Vienez” se intitulează Concertul Extraordinar de Crăciun dat de Orchestra Simfonică Radio din Ucraina la Sala Mare a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale”, începând cu ora 20:00. Participă: Corpul de Balet „Aniko Ballet”.

SPECTACOLE

* Teatrul Naţional Radiofonic organizează, de la ora 16:00, la Teatrul Dramaturgilor Români (Calea Griviţei nr. 64 – 66) audiţia cu public a spectacolului „Doaga” de Doru Moţoc. Adaptarea radiofonică şi regia artistică: Mihai Lungeanu. În distribuţie: Gabriela Popescu, Ioana Calotă, Mircea Constantinescu, Valentin Teodosiu, Daniel Badale, Mihai Dinvale, Dan Aştilean, Ionuţ Kivu, Vasile Manta. Premiera radiofonică va avea loc marţi, 12 decembrie, de la ora 20:00, la Radio România Cultural.

* O nouă reprezentaţie cu spectacolul „Urma paşilor Tăi…”, adaptare după jurnalul de călătorie în Ţara Sfântă al Olgăi Greceanu, începe de la ora 19:00, la ArCuB – Hanul Gabroveni. Regia este semnată de Eliza Bercu-Bodeanu, care şi joacă pe scenă alături de: Vitalie Bantaş, Amalia Ciolan, Afrodita Androne, Ana Maria Bercu, Liliana Pană, Maria Radu.

EXPOZIŢII

* La Librăria Sophia (Str. Bibescu Vodă nr. 19) de la ora 18:00 este vernisată expoziţia de icoane pe sticlă „Între tradiţie şi artă” ce cuprinde lucrări ale elevilor Secţiei „Decoraţiuni interioare” a Şcolii de Artă Bucureşti, coordonaţi de Elena Borundel şi Silviu Stoica. Invitaţi: părintele Damian Ştefan şi artistul plastic Valentin Stoica. Evenimentul se va încheia cu un mini-concert susţinut de Marian Radu, Mihail Stan şi Elena Zaharia.

* Ambasada Statelor Unite ale Americii în România prezintă, timp de o săptămână, în Holul Central al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) (Bd. Expoziţiei, nr. 30 A) o expoziţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la naşterea preşedintelui John F. Kennedy, intitulată „Un vizionar american: Viaţa şi vremurile lui John F. Kennedy”, organizată de Wiener Schiller Productions, în colaborare cu Biblioteca Prezidenţială „John F. Kennedy” şi SNSPA.

CARTE

* La Sala Safir a Hotelului Marshal Garden (Calea Dorobanţi nr. 50B), de la ora 12:00 este lansat romanul „Corrida” de Dinu Săraru. Cuvânt de întâmpinare: Ovidiu Enculescu, director al Editurii RAO şi Olimpiodor Antonescu, preşedintele Fundaţiei „Nişte ţărani”. Despre carte vorbesc: prof. univ. Valeriu Râpeanu, criticul literar drd. Alexandru Dumitriu, prozatorul Ştefan Mitroi. Moderator: gazetarul Adrian Ursu.

* La Librăria Eminescu (Bd. Regina Elisabeta nr. 16), de la ora 17:00 are loc lansarea cărţii „Vals de Sibelius – Ileana Vulpescu de vorbă cu Alla Stâncaru – Luncă”. Moderator: Valentin Ajder.

* Invitatul lunii decembrie la „Serile Nautilus” dedicate scriitorilor de SF&F este Hannu Rajaniemi care poartă un dialog cu Ana Nicolau prin skype, de la ora 19:30, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38).

ÎNTÂLNIRI

* Tot la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, invitatul „Întâlnirilor Yorick” de astăzi, de la ora 18:00, având tema „Artistul faţă cu lumea globalizată” este regizorul Tompa Gábor.

* Cea de-a III-a ediţie a „Marilor Întâlniri de la Excelsior”, ce începe de la ora 20:00 pe scena Sălii „Ion Lucian” a Teatrului Excelsior, are ca invitată pe jurnalista Alessandra Stoicescu, care va dialoga cu jurnalista Eveline Păuna.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.