Caderile masive de zapada creeaza probleme pe aeroporturile Europei

Foto: cvlpress.ro

Ninsori puternice în Olanda! Aeroportul Schiphol din Amsterdam a fost închis. Astăzi, sute de zboruri au fost anulate, iar cursurile din școli, suspendate. Probleme au fost și în traficul rutier și feroviar. Transportul public a fost perturbat, cu numeroase linii suspendate sau întârzieri înregistrare mai ales de compania de autobuze Arriva.

Olanda este plasată sub cod roșu de în urma „căderilor abundente de zăpadă și riscului de polei” pe drumuri, relatează AFP.

Institutul regal olandez de meteorologie a declarat codul roșu pentru aproape întreg teritoriul, mai ales pentru zonele de centru și sud ale țării.

Codul roșu este declarat o dată pe an din cauza precipitațiilor abundente, a vânturilor violente, sau a poleiului, cum s-a întâmplat timp de trei zile și în 2016.

Ninsoarea aduce însă și bucurie: sute de amatori de zăpadă au fost convocați pe Facebook pentru o mare bătaie cu bulgări, organizată la gara centrală din Haga.

Și pe aeroportul din Bruxelles au fost anulate zeci de zboruri, din cauza căderilor abundente de zăpadă.

Societatea care operează aeroportul le-a recomandat călătorilor „să nu vină la aeroport până la noi ordine”, prin intermediul contului său de Twitter.

Aceasta îi sfatuiește pe călători să-și contacteze compania aeriană pentru a afla dacă zborurile vor avea sau nu loc.

90 de zboruri au fost până acum întârziate și 50 anulate în această dimineață, a anunțat agenția Belga, citând un purtător de cuvânt al Aeroportului din Bruxelles.

Echipele aeroportului se ocupa de degivrarea avioanelor, insa vizibilitatea este prea scăzută pentru a garanta traficul.

Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem este cel mai frecventat din Belgia și una dintre principalele platforme ale transportului aerian în Europa, precum Londra, Paris sau Frankfurt.

Vestul Europei ESTE afectat de o furtună de zăpadă și de vânturi puternice!!

Mii de case au rămas fără curent electric, traficul a suferit perturbări serioase, iar școlile au fost închise.

În Franța, rafalele de vânt ale furtunii Ana au atins viteze de între 140 și 150 km/h, antrenând valuri care riscau să inunde litoralul.
Aproximativ 120.000 de locuințe au rămas fără curent la Vendée și în regiunea Loirei, din centru-vest.

În Alpi, riscul de avalanșe este foarte mare după căderile masive de zăpadă din ultimele ore și vânturile puternice de la mare altitudine.
Dimineata, ninsorile au afectat și nordul Franței, în timp ce precipitații abundente sunt așteptate pe coasta mediteraneeană.

Zeci de zboruri au fost suspendate și pe aeroportul londonez Heathrow din cauza ninsorilor din ultimele ore care au provocat perturbări ale traficului și închiderea școlilor.

Heathrow a anunțat anularea a zeci de zboruri, aeroportul din Edinburgh a anulat șapte zboruri, în timp ce aeroportul din Manchester a suspendat de asemenea 13 zboruri.

În Marea Britanie, sute de școli au rămas închise luni dimineață din cauza ninsorilor și a frigului, iar serviciul meteo a emis pentru Țara Galilor cod galben de vreme rea.

Numeroase drumuri au fost închise traficului, mai ales în centrul Țării Galilor, unde stratul de zăpadă a atins în unele zone 30 de centimetri.

Din cauza ninsorii și a înghețului, orașul Birmingham a anunțat că toate școlile și serviciile de transport din localitate sunt luni suspendate.

Și sudul Spaniei este afectat de condițiile meteo vitrege. Serviciul de feribot care leagă portul din Algesiras din Andaluzia de Tanger și de enclava spaniolă Ceuta a fost închis timp de mai multe ore în cursul dimineții înainte de a fi redeschis în jur de 11, ora locală.

Școlile din Vejer de la Frontera, un oraș cu 20.000 de locuitori din sud-vestul țării, au fost de asemenea închise, în timp ce stațiunea de schi din Sierra Nevada, aproape de Grenada, a anunțat pe site-ul său că luni este închisă.

 

Lasă un răspuns