Imagini spectaculoase! Primăria Sectorului 4 este pregătită pentru iarnă

Primăria Sectorului 4 este pregătită pentru iarnă. Încă de la primele ninsori, peste 160 de utilaje, de talie mare și mică, inclusiv șenilate vor fi scoase pe străzi

Primarul Sectorului 4 al Municipiului București, Daniel Băluță, a făcut în noaptea de joi spre vineri, inspecția utilajelor care vor interveni în această iarnă la deszăpezirea bulevardelor și a străzilor din Sectorul 4 al Capitalei.

Peste 160 de utilaje, echipate corespunzător cu plug și sărăriță, vor acționa în această iarnă la îndepărtarea mecanizată a zăpezii de pe partea carosabilă a principalelor artere de circulație. În același timp, acțiunile de deszăpezire vor avea loc și pe străzile laterale, unde se vor folosi utilaje de talie mică și foarte mică, ușor de manevrat și în zonele mai greu accesibile, precum căile de acces ale blocurilor de locuințe.

Prioritară va fi și asigurarea circulației pietonilor pe trotuare, în zona stațiilor mijloacelor de transport în comun și a instituțiilor publice, spitale, școli. Pentru aceasta, un număr de peste 450 de muncitori, câte 200 pe schimb, vor acționa în trei ture încă de la primele ninsori.

În cazul în care situația din teren o va impune și cantitatea de zăpadă va fi una însemnată, pentru îndepărtarea acesteia în cel mai scurt timp posibil, se vor folosi șenilatele.

Cât privește materialele antiderapante, în acest moment, în stoc se află 4.000 de tone, cantitățile urmând a fi suplimentate în funcție de necesitate.

Odată îndepărtată, zăpada strânsă de pe străzi și bulevarde nu va bloca circulația pietonilor, ci va fi transportată către două terenuri, pe care Primăria Sectorului 4 le va folosi temporar, doar anul acesta, pentru depozitarea zăpezii.

Lasă un răspuns