Might & Magic Heroes

Sursa foto: Ubisoft

Dacă vă faceți timp să vizitați comunitățile virtuale de fani Might & Magic Heroes, veți descoperi acolo foarte mulți jucători care de abia terminaseră liceul când s-au apucat de această serie, iar în prezent, în calitate de bunici, se joacă în continuare cu aceeași plăcere.

Acum 27 de ani, în 1990, gamerii acelor vremuri făceau primii pași timizi în lumea “King’s Bounty”, primul joc din această extraordinară epopee. Câmpurile de luptă de tip fagure, cu hexagoane, și bătăliile în care unitățile mută pe rând erau în mare măsură o noutate absolută pentru fanii jocurilor de strategie. În paranteză fie spus, “King’s Bounty” se poate accesa și în prezent de pe contul de Facebook, doar că va trebui să reactivați Internet Explorer pentru a avea posibilitatea de a intra în joc.

5 ani mai târziu, în 1995, își făcea apariția Heroes of Might & Magic 1. Revoluționar la vremea respectivă, desuet dacă îl privim astăzi, Heroes of Might@Magic 1 a fost primul dintr-o serie care a ajuns deja, în 2015, la cifra 7.

Din nou, mi-ar fi foarte greu să vă recomand doar unul din jocurile seriei. Grafica și story-ul complex sunt întotdeauna în avantajul ultimului joc apărut, dar fiecare dintre aceste 7 jocuri a avut mereu farmecul său aparte. Dacă nu ați jucat niciodată acest joc, vă invit direct la Might & Magic Heroes 7. Dacă ați trecut și prin celelalte, cea mai bună idee ar fi să le jucați pe toate, în ordine cronologică.

Întâlnim de multe ori gameri care afirmă despre ei că sunt artiști la shootere, la simulatoare de mașini sau la jocuri de strategie. Pe aceștia din urmă îi cred întotdeauna dacă îmi demonstrează că au terminat cu succes măcar unul dintre jocurile seriei Heroes of Might@Magic. Dacă Bomberman și Pacman reprezintă nota de trecere la Facultatea de Skills, Heroes of Might & Magic este fără doar și poate unul dintre masteratele obligatorii din universul jocurilor de strategie.

Lasă un răspuns